Verdens minste bil er passende registrert som IM BIG, jeg er svær!  Foto: Guinness World Records
Verdens minste bil er passende registrert som IM BIG, jeg er svær! Foto: Guinness World RecordsVis mer

Verdens minste kjørbare bil (igjen)

– Den kommer aldri på veien, mente familien til Austil Coulson. Nå har den satt verdensrekord.

På Essen Motorshow kom vi i 2010 over denne mikrodoningen. Wind Up er en 104 centimeter høy, 66 centimeter bred og 129 centimeter lang kjørbar bil. Rekordholder hos Guinness var den også.

Men nå er den slått ned i gummidekkene av Austin Coulsons minibil, et kjøretøy familien hans aldri trodde ville komme på veien.

Dette er selvsagt altfor sært, men hva med å sjekke Norges billigste, som koster under 100.000?

Ny rekord i 2014-utgaven av rekordboken

Et par mann løfter den lett av lasteplanet, og i Texas får bilen faktisk kjøre lovlig på småveier med begrenset hastighet. Foto: Guinness World Records
Et par mann løfter den lett av lasteplanet, og i Texas får bilen faktisk kjøre lovlig på småveier med begrenset hastighet. Foto: Guinness World Records Vis mer
Her intervjues konstruktøren av rekordbilen mens han viser at den virker.  Foto: Guinness World Records
Her intervjues konstruktøren av rekordbilen mens han viser at den virker. Foto: Guinness World Records Vis mer


I kategorien «Smallest Roadworty Car» finner vi fra 2014 altså en bil fra Texas som tross sin koffertlignende størrelse er tillatt på veien. Bilen kan kjøre i 40 km/t, og er passende registrert med skiltet IM BIG.

Og for å få lov til å kjøre på veien må bilen ha en del sikkerhetsutstyr. Dette inkluderer sikkerhetsglass i frontruten (på plass), setebelter (på plass) og horn (på plass).

Morsomme bilskilt er ikke for norske bilister

Lavere enn lavest

Bilene skal være lave, og biffene høye er det noen som hevder. I så måte har vi tidligere beundret denne rekordinnehaveren. Mirai er bare 45,2 centimeter høy, og passerer med det greit under de fleste spisebord, og til og med under enkelte salongbord.

Biler for den med sære kjøreinteresser finnes det mange av. En av de mer uforglemmelige er Peel, som var verdens minste produksjonsbil. Den ble produsert igjen i begrenset opplag på 50 eksemplarer i 2010, men kan for eksempel leies til spesielle anledninger. Mer hos Peel Engineering.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se video fra Guinness World Records her: