<strong>NISSAN X-TRAIL OPPGRADERT:</strong> En av verdens mest solgte SUV-er, Nissan X-Trail (Rogue), ble vist fram med ansiktsløftning, i Cardiff forrige helg. <br>Foto: Øystein Fossum
NISSAN X-TRAIL OPPGRADERT: En av verdens mest solgte SUV-er, Nissan X-Trail (Rogue), ble vist fram med ansiktsløftning, i Cardiff forrige helg.
Foto: Øystein Fossum Vis mer

Nissan X-Trail oppgradert

«Verdens mest solgte SUV» har fått ansiktsløftning

Dette er den oppgraderte versjonen av Nissans flaggskip.

Publisert

Honda CR-V har i flere år hatt verdens i særklasse mest solgte SUV. Den tittelen var det Nissans X-Trail som knepent stakk av med i fjor - i hvert fall om man støtter Nissans påstand om at X-Trail og den amerikanske versjonen, Rogue, er én og samme bil.

Det er imidlertid Toyota Corolla som er verdens mest solgte bilmodell, uansett klasse. At den og andre toppmodeller ikke selges i Norge, kan du se på denne lista.

X-Trail og Rogue solgte til sammen 766.000 versjoner i 2016, noen tusen eksemplarer flere enn Honda CR-V. Og nå kommer bilen altså i oppgradert versjon.

Ansiktsløftet

Nissan viste sin ansiktsløftede versjon av X-Trail i Cardiff, Wales, for en drøy uke siden, med Dinside tilstede. SUV-en betegnes som det japanske bilkonsernets flaggskip.

Blant oppgraderingene er nytt eksteriørdesign, mer raffinert kupé, ny og innovativ teknologi og mer praktisk funksjonalitet, ifølge Nissan selv. SUV'en er også klargjort for autonom kjøring.

Den «nye» fronten på X-Trail inkluderer en bredere V-Motion-grill, sammen med et nytt støtfangerdesign i bilens farge og ny finish i Gloss Black. Bak er det også flere forkrommede detaljer på fangeren.

Lysene foran har også endret utseende. Det skilles mer mellom halogenlys og fulle LED-lys, og tåkelysene har blitt rektangulære istedenfor runde.

ANSIKTSLØFTNING: Slik ser oppgraderte Nissan X-Trail ut på inn- og utside. Foto: Nissan

Marginalt dyrere

Ifølge Nissans visepresidenten for markedsføring i Europa, Jean Pierre Diernaz, blir prisen på den oppgraderte X-Trail ikke mer enn maks to-tre prosent høyere enn dagens versjon.

Skal vi da gjette vil nok prisene starte et sted mellom 340.000 og 350.000 kroner.

De største konkurrentene til denne bilen er Honda CR-V og Mitsubishi Outlander.

Nissan betalte turen til Cardiff, hvor X-Trail ble vist forrige helg. Neste uke prøvekjører vi bilen i London. Dermed kan du lese mer om den på Dinside allerede om én uke.

LES OGSÅ:
Seks tyske klassikere som har forandret seg kraftig
Ingen har sett noe liknende - bilen er unik
Så langt kan du kjøre med varsellampa lysende

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer