Verdens mest komfortable kabriolet

Det er ordene Mercedes-Benz slår seg på brystet med når de lanserer sine nye S-klasse uten tak.

<b>TAKLØS LUKSUS:</b> Nye S-Klasse kabriolet er luksus fra A til Å. Den vil ta opp kampen i et marked hvor Rolls Royce Pahantom Drop Head Coupé lenge har regjert alene.  Foto: NETCARSHOW
TAKLØS LUKSUS: Nye S-Klasse kabriolet er luksus fra A til Å. Den vil ta opp kampen i et marked hvor Rolls Royce Pahantom Drop Head Coupé lenge har regjert alene. Foto: NETCARSHOWVis mer

Tidligere i sommer skrev vi at det var snakk om at Mercedes-Benz skal lage en kabrioletutgave av luksussedanen S-Klasse. Nå er den er omsider offentliggjort.

Rolls Royce Phantom Drope Head Coupé har lenge vært den eneste luksussedanen som har kommet uten tak. Nå har Mercedes altså tenkt å ta sin del av dette markedet.


S-Klasse kabriolet er den første luksuskabrioleten med fire seter fra Mercedes-Benz siden 1971.

LES OGSÅ: Vi har testet S-Klasse Coupé

Bilen vil ha verdenspremiere på bilutstillingen i Frankfurt senere i høst.Stor, sterk og lett

S-klasse har lenge vært en ledende bil både innen teknologi og luksus, og Mercedes sier at den nye S-Klasse kabriolet vil bli like imponerende.

Den nye S-Klasse kabriolet skal representere det ypperste innen takløs luksus. Den vil bli stiv og relativt lett fordi den i stor grad er laget av lettvektsmetaller som aluminium og magnesium.

Likevel står det ikke på kreftene. Den vil bli levert med to motoriseringer: S 500 med 455 hester og Mercedes-AMG S 63 med 4MATIC og 585 hesters V8 Biturbo.

LES OGSÅ: Vi har testet den ladbare hybriden S 500

- Etter 44 år kan vi endelig tilby en takløs versjon av S-Klasse. Den nye modellen er et resultat av vår lidenskap for individuell og tidløs luksus, en lidenskap vi deler med våre kunder, sier Ola Källenius, styremedlem i Daimler og leder for salg i Mercedes-Benz personbil i en pressemelding.

Luksus

Det er i tro S-Klasse stil lite å si på interiøret. Designet er like delikat som det er enkelt, men det betyr ikke at det skorter på nymotens teknologi. Bilen har alt Mercedes kan tilby av teknologi, både hva sikkerhet og komfort angår.

DELIKAT: Det er vanskelig å finne noe feil med interiøret på nye S-Klasse kabriolet. Det er også vanskelig å finne nok superlativer til gi det en rettferdig dom. Det er rett og slett bare vakkert. Enkelt, delikat og vakkert. Foto: NETCARSHOW
DELIKAT: Det er vanskelig å finne noe feil med interiøret på nye S-Klasse kabriolet. Det er også vanskelig å finne nok superlativer til gi det en rettferdig dom. Det er rett og slett bare vakkert. Enkelt, delikat og vakkert. Foto: NETCARSHOW Vis merMaterialene som benyttes er som vanlig av beste kvalitet. Både hver søm og hver fargenyanse er nøye gjennomtenkt. Mercedes-Benz overlater sjelden ting til tilfeldighetene, det har de ikke gjort her heller.

Suksess

Den nye S-klassen har hatt relativt stor suksess i Norge. Allerede første året har de solgt over 100 biler.

Om kabriolet-utgaven vil oppnå samme salgstall tviler vi på, men Mercedes har tro på at den nye takløse S-klassen vil treffe de aller mest kresne norske kundene, og vi er ikke uenige.

Prisene er foreløpig ikke er offentliggjort, men det blir nok en bil de fleste vil ha, men som de færreste kan ta seg råd til.