Verdens beste, kuleste, råeste og reneste biler er kåret

Lexus LS460 stakk av med den gjeveste prisen da World Car of the year-juryen annonserte sine vinnere. Audi sikret seg seier i to grener, mens Mercedes-Benz ble tildelt miljøprisen.

Sammenlignet med det europeiske konseptet Car of the Year ("Årets bil"), er den globale World Car of the Year Awards ("Årets verdensbil") en relativt fersk aktør på arenaen for bilutmerkelser. World Car of the Year Awards ble etablert så sent som i 2004 og delte ut sine første priser i 2005, da Audi A6 fikk den gjeveste prisen. I fjor gikk tittelen til BMW 3-serie.

Fire priser

World Car of the Year-juryen består for tiden av hele 43 motorjournalister fra 22 land fordelt på alle de seks bebodde verdensdelene. Sverige er et av de åtte vest-europeiske landene som er representert i juryen. I motsetning til den europeiske Årets bil-juryen, som kun deler ut én pris, deler World Car of the year ut fire priser.

Slo Audi TT og Mini

Lexus LS460
Lexus LS460 Vis mer
Verdens beste, kuleste, råeste og reneste biler er kåret


Hovedprisen - World Car of the Year 2007 - går til Lexus LS460, som konkurrerte med 27 andre bilmodeller. I finalerunden vant LS460 foran Audi TT og Mini. I begrunnelsen for tildelingen heter det blant annet at den dyre luksusbilen Lexus LS460 tilfredsstiller ønskene og behovene til forbrukere verden over. I praksis er det nok imidlertid ikke mange prosent av verdens forbrukere som har den nødvendige kjøpekraft til å vurdere en Lexus LS460.

Åttetrinns automatgirkasse

Juryen mener også at bilen scorer høyt både når det kommer til design, kvalitet, ytelser og sikkerhet. I tillegg fremheves bilens åtte-trinns automatgirkasse, dens automatiske parkeringssystem og det faktum at bilen kan leveres i en miljøvennlig hybridutgave, LS600.

I tillegg ble det delt ut priser i grenene World Performance Car, World Green Car og World Car Design of the Year. Les mer om de tre andre prisene her:

  • Sportsbil-klassen
  • Miljøbil-klassen
  • Design-klassen
  • Her finner du bilder av samtlige kandidater.

  • Store bilder av kandidatene i hoved- og design-klassene (28 stk)
  • Store bilder av kandidatene i sportsbil-klassen (17 stk)
  • Store bilder av kandidatene i miljøbil-klassen (14 stk)