Veiens konge er tilbake: Ford Shelby GT500KR

Amerikanske muskelbiler fra 60- og 70-tallet har gått inn i historiebøkene som noen av de heftigste bilene som noensinne er laget. Nå bringer Ford i samarbeid med Shelby igjen en av de aller råeste til liv.

I forbindelse med 40-årsjubileet for den originale Ford Mustang Shelby Cobra GT500KR, lager Ford og Shelby igjen en versting-utgave av den populære sportsbilen Mustang. Navnet GT500KR hentyder til ”vanlige” Shelby GT500, men KR er tilføyet og står for King of the Road. Med en oppgitt effekt på 335 hestekrefter, som i virkeligheten var rundt 400, var den originale GT500KR virkelig respektinngytende i datidens trafikkbilde. Nye GT500KR har heller ikke noe å skamme seg over. Basert på Shelby GT500 med 500 hestekrefter som ble relansert i fjor, har man økt effekten ytterligere og 540 hester er nå realiteten Corvette og andre muskelbiler må forholde seg til.

Sterkere og sportsligere

Veiens konge er tilbake: Ford Shelby GT500KR

Veiens konge er tilbake: Ford Shelby GT500KR

  1. Store bilder
Veiens konge er tilbake: Ford Shelby GT500KR


Motoren er en 5,4-liters V8’er med kompressor. Effekten er økt ved hjelp av endringer i motorstyring og kjøling. I tillegg til mer krefter skal også gassresponsen ha blitt forbedret. Dreiemomentet er like imponerende som de 540 hestene med over 690 newtonmeter. Kreftene formidles til bakhjulene via en sekstrinns manuell girkasse med 25 prosent kortere slaglengde i forhold til GT500. Bakakselen har fått høyere utveksling, og hele chassiset er omarbeidet for sportsligere opptreden på veien.

Macho

Designen er mildt sagt brutal. De kantete linjene fra vanlige Mustang er beholdt, men større felger, luftinntak på karbonpanseret og diverse karosserielementer, gir et langt mer aggressivt oppsyn. Legg spesielt merke til kobraslangen i grillen. Rundt omkring på bilen finner man emblemer som hinter om 40-årsjubileet, og fartsstripene på siden er identiske med originalens i 1967. De 20 tommer store felgene sitter kun på utstillingsbilen. Når bilen når produksjon, får GT500KR 18-tommere som standard.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ford Mustang Shelby Cobra GT500KR vises nå på bilutstillingen i New York. Den skal bare produseres i 1000 eksemplarer, så sannsynligheten for at noen finner veien hit til Norge er forsvinnende liten.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Ford-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder