Hjelper deg på veien

Vegvesenets Trafikk-tjeneste hjelper deg å planlegge juleturen

Forteller deg det du trenger å vite om reisen

HJELPER DEG PÅ VEIEN: Vegvesen Trafikk er en interaktiv nett-tjeneste som består av en reiseplanlegger og et interaktivt kart. Her vil du finne informasjon om vær - og føreforhold, samt informasjon om trafikk og kø. FOTO: Skjermdump vegvesen.no/trafikk
HJELPER DEG PÅ VEIEN: Vegvesen Trafikk er en interaktiv nett-tjeneste som består av en reiseplanlegger og et interaktivt kart. Her vil du finne informasjon om vær - og føreforhold, samt informasjon om trafikk og kø. FOTO: Skjermdump vegvesen.no/trafikk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snør det på Geilo nå? Hvordan er kjøreforholdene over Hardangervidda? Flyter morgenrushet inn til Stavanger? Er det minusgrader på Haukeli? Skinner sola ved Momyr?

Mange av oss skal ut på langtur i julen, med fullpakket bil og julestemning setter vi snuten mot familie og venner både nært og fjernt. Da kan det være nyttig å vite hvordan kjøreforholdene er, og hva du kan vente deg av trafikk og føre.

Forholdene på norske veier varierer mye fra ett sted til et annet grunnet vårt langstrakte og værutsatte land. Skal du på tur kan det lønne seg å sjekke ut Vegvesen Trafikk.

Nett-tjeneste

Vegvesen Trafikk er en interaktiv informasjonstjeneste, med trafikkinformasjon og - meldinger lagt inn i en kartløsning. Nett-tjenesten består av en reiseplanlegger og et interaktivt kart med trafikkinformasjon.

Vegvesenets 486 webkamera og 343 værstasjoner gir løpende oppdateringer om temperatur, nedbør, vind og ikke levende bilder av hvordan det ser ut på de stedene du planlegger å kjøre forbi, innom eller til.

Integrert i kartløsning

Trafikk-, vær- og føremeldinger legges også inn i Vegvesenets kartløsning. Her kan du i tillegg få opp informasjon om bomstasjoner og ferjestrekninger, samt løpende informasjon om trafikkflyten på flere av de viktigste veiene inn og ut av de største byene.

- Dette er et godt verktøy for publikum til å planlegge sine reiser i jula, sier Odd Willy Aas i Statens vegvesen.

Vegvesenet har fokusert på de mest værutsatte og utfordrende strekningene, og har satt opp spesielt på mange kameraer på høyfjellsovergangene. I tillegg har de plukket ut flere strategiske innfartsårer og kjente punkter som ofte belastes med med kø når det er stor trafikk.

- De mest populære webkameraene – basert på trafikken på Vegvesen.no - står ved Dyranut, Hemsedalfjellet, Filefjell, Stryken, Rena og Kvikneskogen, sier Aas.

Vegvesenets webkameraer viser veien og litt av omgivelsene. De understreker likevel at personvernet er ivaretatt, da det ikke skal være mulig å kjenne igjen personer eller bilskilt på bildene.

Værstasjonene Vegvesen Trafikk bruker viser data knyttet til lufttemperatur, nedbør og vind, og kan bidra med verdifull informasjon dersom du har planer om å dra ut på kjøretur i julen.

Skal du og familien ut på veien i julen er Vegvesen Trafikk et nyttig, men også viktig verktøy for å gjøre kjøreturen så trygg og behagelig som mulig, både for deg og andre billister.

LES OGSÅ
Her er årets tryggeste biler
Avispapirtrikset du må kjenne til når du skal vaske bilen


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!