Vedlikehold: Båtmotor

Salt, fuktighet og hard belastning: Maritime motorer lever et tøft liv. Derfor er vedlikehold av båtmotor ekstra viktig. DinSide gir deg her en guide til riktig vedlikehold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Vedlikehold: Båtmotor

Vedlikehold: Båtmotor

  1. Sjekkliste for båtmotor

Båtmotorer har en røffere tilværelse enn en bilmotor. Samtidig er det mer dramatisk med motorstopp midtfjords enn i kanten av en landevei. Derfor bør årlig service være en selvfølge.

Dyrtid

Våren er en naturlig tid å gå over motoren. Sammen med resten av båtpussen. Slik tenker imidlertid ikke båtverkstedene. Nå rett før sesongstart har de sin fulle hyre med å klargjøre båter for sjøsetting. Om et båtverksted i det hele tatt har kapasitet til motoren din i disse travle tider tar de seg betalt. Godt betalt. Derfor får du en hyggeligere pris om du legger servicen til høsten.

Gjør det selv

Men husk at du er ikke avhengig av et verksted for å gi motoren den nødvendig pleien. Det meste av vedlikeholdet kan du utføre selv. Her har du en mulighet til å bli bedre kjent med båten din, forlenge levetiden til motoren og samtidig spare noen tusenlapper.

Påhenger, hekkaggregat og innenbordsmotor… Det finnes et uttall forskjellige motorer på sjøen. Men slektskapet er ikke fjernere enn at det faktisk er mulig å sette opp en generell sjekkliste for båtmotorer. Listen gir DinSide deg på denne lenken.

Lykke til!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!