Teoriprøven

Varsler lange køer på trafikkstasjonene

Høy strykprosent på teoriprøven gjør at flere må vente i kø i sommer.

VARSLER LANGE KØER: Høy strykprosent på teoriprøven gir ekstra lange køer på trafikkstasjonene i sommer. Foto: Statens vegvesen
VARSLER LANGE KØER: Høy strykprosent på teoriprøven gir ekstra lange køer på trafikkstasjonene i sommer. Foto: Statens vegvesen Vis mer

En av tre strøyk på teoriprøven i juni. Dette bidrar til å skape ekstra lang kø på trafikkstasjonene, forteller Statens vegvesen i en pressemelding.

- Hadde flere bestått på første forsøk, hadde vi ikke hatt kø for å ta teorien. Våre ansatte jobber både kveldstid og helg for å møte etterspørselen etter at vi holdt stengt tidligere i år på grunn av koronaen. Da er det utrolig synd at så mange kandidater møter uforberedt, sier fungerende avdelingsdirektør Jan Erik Myhr.

Møter uforberedt

Vegvesenet sier videre at strykprosenten på teori er høy, og at den totalt i år ligger på 39 prosent, og for juni på 37 prosent.

De mener veldig mange av de som tar teorien ikke har forberedt seg godt nok og må prøve flere ganger før de består.

Hvis du stryker på teoriprøven, må du vente to uker før du kan ta den på nytt.

- Det holder ikke å bare ta noen tester på nett og tro at det er nok for å klare teorien. De som har øvelseskjørt og vært ute i trafikken har bedre forutsetninger for å bestå, sier Myhr.

3337 tomme stoler i juni

I juni ble det gjennomført i alt 23.205 teoriprøver, ifølge vegvesenet, og aldri før har det blitt gjennomført så mange teoriprøver i løpet av én måned.

Samtidig var det 1525 personer som ikke møtte opp til timen de hadde bestilt.

- Det er frustrerende at det er så mange som ikke møter opp. Dette er plasser som kunne vært brukt av noen av de som venter i kø, sier Myhr.

Bestill time på nett

For å ta teoriprøven må du bestille time på nett på forhånd, for å begrense smitte av coronaviruset gjennomføres det ikke drop-in teoriprøver på trafikkstasjonene, ifølge Statens vegvesen.

Det koster 660 kroner å ta teoriprøven.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!