Variabel luftfjæring og lavgir

Vanligvis er en bil god til enten det ene eller andre. Er den god i terrenget må som oftest kjøreegenskapene på vei ofres, og en bil som er beregnet for veien kan knapt forsere en blåbærtue. Allroad Quattro klarer alt!


Nøkkelen til de unike egenskapene er den høydejusterbare fjæringen. Allroad Quattro har ingen fast bakkeklaring, men fire forskjellige nivåer som du kan justere selv med knapper inne i kupeen. Bakkeklaringen kan justeres fra 14,2 centimeter til 20,8 centimeter.

Slik fungerer det

Allroad Quattro operer med fire nivåer. Normalnivå er beregnet for vanlig kjøring på vei. Så lenge du kjører saktere enn 120 kilometer i timen skjer det ingen ting. Når det går fortere enn 120, senkes bilen til lavnivå. Det er ikke noe problem å kjøre svært fort når bilen er senket til lavnivå. Den er presis og retningsstabil og det oppleves som å kjøre stasjonsvogn av sportsbiltypen. Bilen går tilbake til normalnivå etter 2 minutter hvis du senker farten til under 70 kilometer i timen.

Høydenivå 1

Når det begynner å humpe kan du heve bilen til høydenivå 1. Dette er nivået over normalnivå og egner seg godt til dårlige veier og lettere terreng. I høydenivå 1 kan du kjøre i cirka 80 kilometer i timen uten at bilen senkes til normalnivå.

Høydenivå 2

Hvis du ønsker å utforske uberørt ødemark er det på tide å legge inn høydenivå 2. Da oppnår du en bakkeklaring på 20,8 centimeter og du kan operere langt utenfor allfarvei. Maksimal hastighet i høydenivå 2 er cirka 35 kilometer i timen. Overskrides denne grensen senkes bilen til høydenivå 1.

Du kan også heve og senke bilen med knapper i dashbordet. LED-lamper indikerer hvilket nivå du er på, men du må fortsatt holde deg innenfor hastighetsrammene ellers tar bilen over og justerer seg selv.

Low Range

For deg som skal transportere familie og bagasje til midt inne på Finnmarksvidda, kan Allroad Quattro med manuell girkasse også leveres med lavgir. Lavgiret kan kobles inn i inntil 30 kilometer i timen. Det er bare å tråkke inn clutchpedalen og trykke på den røde knappen på girspaken. På samme måten kobles systemet ut. Du kan kjøre i 50 kilometer i timen med lavgiret koblet inn.