Peugeot 5008 blir varebil

Varebil for selgere og direktører

Peugeot kaster ut fem seter, og lager varerom. 5008 blir dermed en elegant varefrakter til en gunstig penge. 

Elegant: Peugeot 5008 er stor nok for 7 seter, noe som også gjør den stor nok som varebil. Foto: Fred Magne Skillebæk
Elegant: Peugeot 5008 er stor nok for 7 seter, noe som også gjør den stor nok som varebil. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Peugeot 3008 ble kåret til Årets Bil i Europa i 2017. Storebror 5008 er akkurat den samme bilen, men er en anelse lenger, og kan derfor leveres som 7-seter. Noen tenker likevel motsatt, uansett hva det måtte gjelde. Så også med denne.

For nå har Peugeot funnet ut at bilen tilfredsstiller kravene som varebil, og de fem eller syv setene blir dermed til kun to.

Peugeot 5008 blir dermed en svært interessant firmabil, varebil, pizzabud, eller hva du måtte ønske å bruke den til.

Tradisjonen tro er det Lafinto i Fredrikstad som bygger om bilene. Det har vært nødvendig med mindre grep i selve bilen for å få lasterommet stort nok til å bli godkjent som varebil. Det dreier seg om å modifisere taktrekket, akkurat som på Toyota Land Cruiser og andre biler, samt å fjerne innfesting til setebeltene bak. Sistnevnte gjør at bilen ikke kan bygges tilbake til 7-seter, men som 5-seter i ettertid, forteller informasjonssjef Stian Gihle i Peugeot.

Peugeot lover at det fortsatt skal være god plass igjen til fører og passasjer når skilleveggen er på plass, og 5008 blir med dette kanskje en av de mest komfortable varebilene på markedet.

Da vi testet personbilutgaven var konklusjonenen av Peugeot har gjort vedig mye veldig riktig. Det kom også for en dag med tittelen Årets Bil som sannhetsvitne.

Peugeot regner med å kunne selge 200-300 biler i året, og at det i stor grad blir næringskunder.

Prisen er satt til 249.900 kroner før moms, som utgangspunkt.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!