Du kan spare 42.000 kroner på denne bilen ved å bruke vår metode.
Du kan spare 42.000 kroner på denne bilen ved å bruke vår metode.Vis mer

Våre tips virker!

Vi har tidligere forklart hvordan du slipper moms på nye personbiler og vi følger opp med litt utfyllende informasjon om emnet.

Oppskriften på hvordan du kan gjøre dette kan du lese om på denne lenken. Hvis du ikke har lest denne artikkelen tidligere, er det lurt å lese den før du går videre her.

Stor pågang

Etter den artikkelen, som du nå har lest, sto på trykk, hadde vi en enorm pågang med e-post fra lesere som ville gjøre dette. Spørsmålene var mange og vi skal forsøke å oppklare noen av dem i denne artikkelen.

Hvilke biler kan bli varebil klasse 1?

De tre bilene det selges mest av er Toyota Corolla, Volkswagen Golf og Nissan Micra. Dette skulle besvare spørsmålet om hvor små biler som kan registreres.

Videre er Volvo V70, Mercedes E-, C-, og A-klasse svært populært. Også BMW 5-serie og 3-serie og Saab 9-5/9-3 representerer store deler av statistikken.

Formelle regler for varebil klasse 1

Dette står godt forklart i den andre artikkelen, men i tillegg kan det nevnes at bilen kan ha en total vekt på inntil 3.500 kilo. Vi fortalte også at sedaner, kupéer og kabrioleter ikke kan registreres som varebil klasse 1, det er nesten riktig. I statistikken finnes det mange kombibiler og til og med en coupé, Ford Cougar. Dette betyr at kombibiler med nedfellbart baksete går, samt Audi TT og BMW Z3 kupé.

Når kan bilen selges til deg selv eller andre?

Etter mye frem og tilbake hos likningskontor og fylkesskattesjef kom vi frem til at seks måneder var regelen for når bilen kunne skifte eier. En slik regel finnes ikke. Du kan selge bilen dagen etter at firmaet har fått den, men det ville jo være lurt i hvert fall å vente til firmaet ditt har fått igjen momspengene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Krav til firmaet som skal eie bilen

Firmaet må være momspliktig. Dette gjelder de fleste firmaer. I tillegg må firmaet ha et transportbehov. Hvordan dette fungerer bør være enkelt diskutere med sitt fylkesskattekontor, men det fungerer i hvert slik at du får refundert moms etter hvor mye bilen blir bruk til transport. Brukes bilen 100% til godstransport får du tilbake hele momsen og brukes bilen 50% til godstransport og 50% til persontransport får du tilbake halvparten av momsen. Her gjelder det å være nøye og det er sikkert rom for litt krangling også.

Er ikke dette ulovlig og avgiftssnusk?

Våre tips virker!

Dette er økonomisk planlegging på linje med andre manøvre du gjør for å spare kroner. Og det er ikke ulovlig, myndighetene har foreløpig ingen planer om å tette igjen dette smutthullet.

Hva blir den totale besparelsen

Regneeksempel for BMW 530IA med 231 hester og automatgir:
Pris inkludert mva 658.000,-
-23% mva 123000
Pris eksklusiv mva 535.000,-
+Investeringsavgift 37.000,-
Total pris 572.000,-
Besparelse 86.000,-

Som du ser bør du opp i litt pris for å få til en skikkelig besparelse.

Hvilke biler anbefaler vi?

Det er en liten ”mølle” å komme seg gjennom denne prosessen, slik at vi anbefaler biler som koster fra 500.000 kroner og oppover, men det er selvfølgelig opp til deg selv.

Hvor mange biler blir registrert per år?

Det har vært en eksplosiv økning på dette området de siste årene og i år vil totalsummen ligge på cirka 1.000 biler (885 til og med september) ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken AS.