Vår favoritt i mellomklassen fornyes

Ford Mondeo har lenge vært en av våre favoritter blant familiebilene og oppgraderes i løpet av sommeren.

Det er så å si tre år siden vi testet dagens Ford Mondeo første gang på disse sider. (Les testen her). Den ble raskt en storselger og har ledet an i nybilsalget i perioder. Imidlertid har den dalt på salgsstatistikken den senere tid, selv om den fortsatt er blant nordmenns favorittbiler blant de store mellomklassebilene - helst som stasjonsvogn.

Evolusjon

Man skal være oppmerksom for å få med seg endringene i den ytre designen; Ford har åpenbart ikke villet tukle for mye med et utseende som var vellykket fra starten og som har holdt seg godt. Allikevel merker vi oss endringer både når det gjelder fasongen på grillen og støtfangeren foran samt profilen på panseret. Baklyktene har fått noe endret fasong og dioder. Ford kaller endringene en utvikling av Fords etterhvert lett gjenkjennelige formspråk Kinetic Design.

Mer ytelser, lavere forbruk

Den fornyede Ford Mondeo kommer med den hittil sterkeste EcoBoost-motoren for Europa; 2.0 turbo med 240 hestekrefter; en variant som kommer i tillegg til 203-hesteren som ble introdusert tidligere i år. (Vi har kjørt den i den fornyede versjonen av Ford S-Max). Ford påpeker at den sterkere motoren har et CO2-utslipp på 179 gram per kilometer og at det er det samme som utslippet til versjonen på 203 hester. Utslippsreduksjonen på de nye motorene skal ligge opp mot 20% sammenlignet med tidligere motorer med tisvarende ytelser.


Diesel med 200 hk

2,2-litersdieselen er grundig videreutviklet og yter nå 200 hestekrefter. Når det gjelder 2.0 TDCi-motorene som ble lansert tidligere i år, utvikler de 115, 140 eller 163 hestekrefter og kan skilte med gjennomsnittlig utslipp på 139 gram per kilometer.

Fords svar på Volkswagens DSG-kasse, dobbeltkløtsjkassen Ford PowerShift med seks trinn, kan leveres til 140- og 163-hestersversjonene av 2.0 TDCi.

Mer avansert utstyr

Nytt utstyr for Mondeo som filskiftevarsler, system for overvåking av førerens oppmerksomhetsnivå, automatisk nedblending av fjernlys introduseres. Utstyr fra fornyede S-Max og Galaxy blir innført, som blindsonekontroll, aktiv fartsholder og elektrisk betjent barnelås for bakdørene. Ryggekamera blir også tilgjengelig.

Fornyet Mondeo kommer i salg i september. Priser kommer vi tilbake til.