Vanvittig Speedster-Corvette fra Callaway

Callaway viser sin tredje modell i rekken av Corvette-derivater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Callaway er en amerikansk Corvette-trimmer som har spesialisert seg på å gjøre den legendariske sportsbilen enda mer brutal. Fra før har man to modeller basert på siste generasjon Corvette, C6, en kupé og en kabriolet, begge med navn C16.

Historisk navn

Nå viser man en tredje karosserivariant over samme tema, nemlig C16 Speedster. Navnet Speedster vekker mange assosiasjoner, ikke minst historiske sådanne, kanskje først og fremst til Porsches berømte racerbil 550 Speedster, og konseptet er det samme. Man kutter nemlig ut alt som heter tak og frontrute og erstatter dem med to små vindbeskyttere lik dem vi gjerne finner på racingmotorsykler.

700 hester

image: Vanvittig Speedster-Corvette fra Callaway

Vanvittig Speedster-Corvette fra Callaway

  1. Store bilder


Resultatet er et mildt sagt spektakulært utseende. Men det er ikke bare det visuelle som er ekstremt. Også det tekniske bærer preg av at dette er noe helt utenom det vanlige, ikke minst gjelder det motoren på 6,2 liter og vanvittige 700 hestekrefter. Dreiemomentet er utrolige 894 newtonmeter.

340 kilometer i timen

Det gjør at den spesielle amerikaneren klarer 0-100 på drøyt tre sekunder. Toppfarten ligger på omlag bokstavelig talt hårreisende 340 kilometer i timen. Anbefales ikke uten hjelm! Men også kjøreegenskaper og bremser er høyt prioritert. Understellet er justerbart og bremsene solid dimensjonert med skiver på opptil 355 millimeter.

Callaway C16 Speedster koster ikke mer enn drøyt to millioner. Men det er før norske avgifter som vil bortimot doble prisen. Debuten skjer på amerikanske Pebble Beach Concours d’Elegance i august.

  • Store bilder finner du her.