Vaneo: Ny Mercedes-modell

I løpet av år 2001 presenterer Mercedes en ny modell for det bilkjøpende publikum: Vaneo. Den er hva Mercedes kaller en ”compact van”, og kan benyttes som syv seters familiebil, eller som varebil med plass til 3 kubikkmeter last i bagasjerommet.

Tidligere i sommer omtalte vi denne nye Mercedes-modellen i artikkelen Ny Mercedes: Større A-klasse i 2001. Nå har imidlertid Mercedes offentliggjort navnet på den nye modellen samt tegninger av bilen, som etter planen skal lanseres mot slutten av år 2001.

Større enn A-klassen

Fra tegningene ser vi at den nye Vaneo har klare likhetstrekk med A-klassen, men Vaneo er ganske mye større. Den blir 4,19 meter lang, noe som er på lengde med biler som Renault Megane Scenic, og dette er hele 61 centimeter lengere enn A-klassen. Vaneos øvrige vitale mål er, bredde: 1,74 meter, og høyde: 1,83 meter. – Altså på høyde med en gjennomsnittlig nordmann.

Vaneo: Ny Mercedes-modell

Familie- og varebil

Vaneo skal være et alternativ både som familiebil og som varebil. Den har plass til fem voksne og to barn, eller til to voksne og tre kubikkmeter med varer i lasterommet. Innstigningen til baksetet er også ulikt A-klassen, her skjer det via to skyvedører bak -- som på den større V-klassen.

Mercedes-Benz Vaneo skal produseres i 50.000 eksemplarer per år, til salg i Vest-Europa.