Vakrest i Paris

Imponerende vakre skapninger klare for samlebåndet i konkurranse med fantasifostre fra et designerhoder kan virke urettferdig.

Aston Martin Vanquish S
Aston Martin Vanquish S Vis mer
BMW M5
BMW M5 Vis mer
Ford Focus Vignale Concept
Ford Focus Vignale Concept Vis mer


En utstillingsbil, eller en konseptbil, varierer fra å være klare hentydninger om hva en kan vente seg i nær fremtid til fantasifostre kreert for å utvide horisonten vår med hensyn til hva en bil kan være.

Disse bilene står side om side med biler som premierevises og som kanskje allerede er i produksjon på en eller annen bilfabrikk. De fleste produsentene viser flere biler av sine nye stjerner, og som oftest har de rotet litt på ekstrautstyrlageret for at bilene skal ta seg godt ut. Store felger, og kanskje skinn i interiøret, gjør at de kanskje ser lekrere ut en standardutgaven med hjulkapsler som økonomisjefen mener er riktig priset for deg.

Rettferdig likevel

En produksjonsbil stråler på sin egen måte, det er noe spesielt med en bil der alt som skal være på plass har funnet sin plass. Derfor kan godt en produksjonsklar premierebil fremstå som vakrere enn det tomme skallet av en konseptbil som står ved siden av.

Også bilene midt i mellom, bilene som er nær produksjon men som produsentene kaller konsepter, har noe eget ved seg. Spenningen rundt i hvilken grad dette utseendet representerer bilen som produksjonsmodell øker interessen. For eksempel er Fords konsept som viser nye Focus som kupe-kabriolet spennende. Hvis det er slik at ingeniørene har klart å få plass til all mekanikken som pakker taket ned i bagasjerommet kombinert med brukbar bagasjeplass har designerne virkelig klart å pakke inn dette på en måte som imponerer.

Din mening

Til høyre finner du lenker til bilene fra årets Paris-utstilling. Klikk deg gjennom fotoalbumene i artiklene og dann deg en mening om hvilken bil som frydet ditt øye aller mest. Finner du en bil du synes er en katastrofe er det bare legge en stemme i kurven for utstillingens styggeste.

Stem på den vakreste

Stem på den styggeste

Siste bilshow i Paris finner du her.
Siste bilshow i Geneve finner du her.
Siste bilshow i Frankfurt finner du her.
Siste bilshow i Amsterdam finner du her.
Siste bilshow i Barcelona finner du her.