Vært på lystig fest med någo attåt?

DinSides promillekalkulator beregner hvor lenge bør la bilen stå.

Den gamle promillemåleren er ikke alltid nøyaktig etter lang tids lagring, og kan ha behov for kalibrering.  Foto: Colourbox.com
Den gamle promillemåleren er ikke alltid nøyaktig etter lang tids lagring, og kan ha behov for kalibrering. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nyttårsaften er feiringens aften fremfor noen. Da inngås avtaler og løfter over en høyhelt sko, og dette er dagen da vi alle er ekstra glade i hverandre. Dette må også feires - med en skål. Etter mange ganger skål forskyves tidslinjen for det kommende års oppstart lenger og lenger ut i årets første offisielle fridag, første nyttårsdag.

Hvor lenge?

Forhåpentligvis lot du bilen stå, men den må jo hentes igjen. Eller kanskje du fortsatt sitter på festlighetenes åsted og venter på at lyset skal bli grønt? Fylla har som regel skylda, men hvor lenge må du vente? DinSides "promillekalkulator" gir deg en viss pekepinn dersom du er i stand til å huske hva du drakk. I så tilfelle er denne som regel mer nøyaktig enn en ukalibrert gammel promillemåler som har ligget og slengt i en skuff over lengre tid.

Før du bruker kalkulatoren bør du lese denne publikasjonen (PDF) på Sosial- og helsedirektoratets nettsider. Artikkelen anbefales siden den er både informativ og morsom, temaets alvorsgrad tatt i betraktning.

Forklaring på de forskjellige punktene finner du hvis du klikker på spørsmålstegnene til høyre i kalkulatoren.

Lykke til!

 Alkoholforbrenning
   Inntak Styrke
  Lettøl liter %  
  Pils liter %  
  Vin liter %  
  Hetvin liter %  
  Brennevin liter %  
  Kroppsvekt kg  
  Startet/sluttet å drikke  
         
 
       
         


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer