V8-muskelbunter på vei

Til tross for høye CO2-utslipp, global oppvarming og stigende vannstand i verdenshavene - muskelbilene dukker opp trofast uansett.

Audi RS4.
Audi RS4. Vis mer

V8-muskelbunter på vei

  1. Store bilder
Lexus IS460.
Lexus IS460. Vis mer
BMW M3.
BMW M3. Vis mer
Mercedes C63 AMG.
Mercedes C63 AMG. Vis mer


Audi RS4 kom først med V8-motor og hele 420 hestekrefter og firehjulsdrift. Vi har kjørt den flere ganger og det er like moro hver gang. En buldrete, rask og morsom bil som gjør deg glad hver eneste gang du setter deg bak rattet.

IS 460

Lexus har profilert seg på hybrid-drift og miljøvennlig teknologi, men det spørs om ikke Lexus ikke har tenkt å ryke på et lite tilbakefall neste år. Mye tyder i hvert fall på at den nye IS-modellen vil bli utstyrt med en V8-motor for henge med de tyske kameratene i effektkappløpet. Det er snakk om en 4,6-liters motor med rundt 400 hestekrefter. Når og om denne vil dukke opp er vanskelig å si, men det er nærliggende å tro at det blir neste år.

M3

BMW jobber også med en muskelvariant av 3-serien - nye M3. Se på bildene. Bilen er i full sving på testveier og fire eksosrør bak, M-signaturen, forteller at dette er en toppmodell. Vi forventer at det vil dukke opp over 400 hestekrefter fra en V8-motor, som er en slanket variant av V10eren i M5 og M6, og at bilen vil bli plassert rett i konfrontasjon med RS4. Spionene tror at BMW M3 vil få et bedre vekt/effektforhold enn RS4 og dermed også kunne tukte den ytelsesmessig. BMW har i motsetning til Audi bakhjulsdrift. Vi regner med at M3 vises som konseptbil i Geneve og som ferdig modell på hjemmebane i Frankfurt neste høst.

Artikkelen fortsetter under annonsen

C63 AMG

Vi venter også på at Mercedes skal slippe ut den nye C-klassen. Vi har vist en rekke spionbilder og denne som man kan se her regner vi med er en C63 AMG. Det vil si 6,2-liters motor, ikke 6,3, og nesten 500 hestekrefter. 63 AMG-motoren yter normalt over 500 hestekrefter, men ryktene går ut på at den ikke vil gjøre det i C-klasse. Uansett ligger det an til at C-klasse vil ha den grommeste motoren på papiret. C-klasse sedan skal vises på bilutstillingen i Geneve våren 2007, men det er usikkert om AMG-versjonen kommer samtidig.

Store spionbilder av de nye superbilene finner du her.