<b>GOD SIKT ER VIKTIG:</b> God sikt er viktig for å få en trygg og sikker trafikk. Her er noen enkle tips til hvordan du kan bedre sikten. Foto: CITROEN
GOD SIKT ER VIKTIG: God sikt er viktig for å få en trygg og sikker trafikk. Her er noen enkle tips til hvordan du kan bedre sikten. Foto: CITROENVis mer

Utsiktsvidunder på hjul

Citroën lanserer erstatningen for C3. Den heter... C3.

Citroën er i fint driv for tiden. Produktmessig er merket blitt mer overbevisende enn tidligere med gode biler som C4 Picasso, siste generasjon C5 og den geniale C3 Picasso. Samtidig har merket skaffet seg en ny visuell identitet og forbereder lanseringen av en "Citroen-premium"-modellrekke med betegnelsen DS.

Ny og bedre C3

Nå annonserer Citroën sin nyhet i småbilklassen, en ny generasjon C3. DinSide har prøvesittet bilen i Paris, men hadde fotoforbud. Nå er imidlertid bilder av den nye friskusen offentliggjort. Utgående C3, som ble lansert tidlig i 2002, er ikke lenger på høyde med konkurrentene i et segment som er blitt totalfornyet de siste årene. Vårt førsteinntrykk av nykommeren er at det kommer det til å bli en grundig forandring på. Både romslighet og kvalitetsinntrykk er meget bra.

Som så ofte før har Citroen noe nytt på gang. Frontruten går så langt innover taket at man fra forsetene praktisk talt sitter under glass. Utsikten er fenomenal.

Kompakt

Nye C3 vil fortsatt ha en kompakt størrelse, men vokser som de fleste andre nykommere en del i forhold til forgjengeren. Den er ni centimeter lengre enn første generasjon C3 og havner på 394 centimeter, altså noe under klassegjennomsnittet. Ifølge Citroën skal den være romslig i forhold til den utvendige størrelsen - noe vi også fikk inntrykk av.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mega-frontrute

En ting er sikkert og det er at romslighetsfølelsen vil bli gedigen med den spektakulære frontruteløsningen "Zénith". Produsenten opplyser at den øker synsvinkelen for fører og forsetepassasjer med hele 80 grader. I tilfelle solen skulle være sjenerende finnes skyvbare solskjermer som kan trekkes fremover og glasse er av typen som formørkes progressivt oppover.

Godt under 100 gram

Når det gjelder motorisering er Citroën foreløpig svært diskret og nevner såvidt i forbifarten en 90-hesters dieselmotor som skal gi utslipp på 99 gram CO2 per kilometer samt en ny, tresylindret bensinmotor som skal introduseres senere, også den med under 100 gram i utslipp. I 2011 skal en ny generasjon Stop & Start-system introduseres, noe som skal redusere utslipp fra dieselmotor i kombinasjon med en elektronisk girkasse til 90 gram.

Nye Citroën C3 introduseres på markedet i november 2009, altså nesten åtte år etter forgjengeren. Vi vil komme tilbake med mer av fakta og priser når disse blir tilgjengelige.

GOD SIKT ER VIKTIG: God sikt er viktig for å få en trygg og sikker trafikk. Her er noen enkle tips til hvordan du kan bedre sikten. Foto: CITROEN