Utfordreren: Mini Challenge

En spesialutgave av den lille bomben med 210 hester under panseret, Mini Cooper Works, kan nå kjøpes av de som er raskt ute.

Utfordreren: Mini Challenge

Utfordreren: Mini Challenge

  1. Mini Challenge: store bilder
Utfordreren: Mini Challenge
Mini Challenge-race
Mini Challenge-race Vis mer


Merkecupen Mini Challenge 2005 er et konkurranseprogram med 38 Minier (i den tyske utgaven), som møtes til dyst med jevne mellomrom fra og med mai i år. To av Challenge cup-løpene vil finne sted som "oppvarmer" til formel 1- løp; det tyske på Hockenheim og det belgiske på Spa-Francorchamps. Challenge-cupen har i år avstedkommet en spesialserie av Mini, basert på Mini Cooper S Works. (DinSide har testet denne ekstreme mini-GT'en- se lenke nederst på siden).

210 hestekrefter, 6,6 sekunder fra 0 til 100

Denne modellen er nettopp blitt presentert på utstillingen i Leipzig. Utgangspunktet er altså en Cooper S, trimmet med John Cooper Works' fabrikkgodkjente tuning-kit til 210 hestekrefter. Den presterer 230 kilometer i timen i toppfart og null til hundre på 6,6 sekunder. Bilen er utstyrt med et stivt og senket understell, kraftige bremser (John Cooper Works sportsbremser - heldigvis), 17-tommers lettmetallfelger og svart- og hvitrutede sportsstriper langs sidene. I tillegg til dette kommer en aerodynamikk-pakke hvorav det mest synlige elementet er takspoileren i karbon.

Det er mulig å bestille et John Cooper Works sports-chassis som tilvalg.

Meget velutstyrt

Poenget med denne spesialutgaven er selvfølgelig å forsyne en eksklusiv kundegruppe med et produkt som kombinerer heftig sportslighet og et høyt utstyrsnivå. Første tegn på eksklusivitet: en Mini Challenge-plakett som bærer bilens unike nummer (fra 1 til 100).

Utfordreren: Mini Challenge


Utstyrsgrunnlaget er "Chili-pakken" som blant annet innbefatter klimaanlegg, xenon-lys, kjørecomputer og sportsratt trukket i skinn. I tillegg får Challenge-Minien ESP (eller DSC, for Dynamisk Stabilitetskontroll, som BMW kaller det), og ASC+T (antispinn og traction-kontroll) samt Cockpit Chrono-pakke. Denne inkluderer oljetrykkmåler, temperaturmåler for olje og kjølevæske og... klokke. Bilen kommer med spesiallakkeringene Chili-rød, svart eller "mørkt sølv".

Skulle du greie å få inn en bestilling på en Challenge for å importere den hit til landet, må du regne med å betale til sammen cirka 485.000 kroner inkludert norske avgifter, men uten frakt. Det er eksklusivitetens pris.

  • Klikk her for store bilder av Mini Cooper Challenge
  • Mer om Mini trimmet med John Cooper Works
  • Vår test av Mini Cooper S Works
  • Her finner du mer Mini-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder