Uten en tråd

Den trådløse antennen fra Comar bringer signalene innunder dekk, og kan brukes på alle GPS-mottakere. Praktisk, men dessverre har antennen dårlig rekkevidde.

Uten en tråd
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Alle som har tatt i en GPS-mottaker vet at signalene fra de såkalte NAVSTAR-satellittene er alt annet enn sterke. Tar du med deg GPS-en under dekk mister du derfor trolig fort kontakten med verdensrommet.

Irriterende og upraktisk. For hva er vel mer behagelig enn å kunne planlegge neste dags ferd over en kopp kaffe i kabinen?

Navigasjon i kabinen

Hvorfor ikke overføre GPS-signalene til kabinen under dekk? Magellan synes dette var en god ide, og på oppdrag fra GPS-produsenten tok britiske Comar utfordringen.

Resultatet ligger nå på bordet i form av en trådløs GPS-antenne. Ved å feste en liten antenne på yttersiden av båten kan signalene føres inn i det lukkede rom ved hjelp av en kabel. Vel innendørs ”kringkastes” signalene ut i kabinen. Dermed kan du bruke GPS-mottakeren som om du skulle hatt himmelen som tak.

Kort rekkevidde

I følge den norske importøren, Semitronic, skal senderen ha en rekkevidde på 2,5 meter. De understreker likevel at jo nærmere du befinner deg senderen, jo bedre blir signalene.

Dette stemmer godt overens med erfaringene DinSide gjorde under en test tidligere i høst. Vi tok med senderen inn i en betonggarasje hermetisk lukket for GPS-signaler. Etter å ha koblet til antennen fikk GPS-en straks tilbake sin stedsans. Vi skulle imidlertid ikke bevege oss mange centimeterne før signalene igjen døde ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisen for den trådløse antennen er for tiden 1.458 kroner.