USA-test: Chrysler PT Cruiser – mer enn design!

San Diego (DinSide Bil): Endelig er PT Cruiser klar for lansering. Chrysler viste bilen allerede for to år siden i Genéve, og det var med stor spenning vi reiste til California for den første prøvekjøringen.

USA-test: Chrysler PT Cruiser – mer enn design!

Chrysler har designet en unik bil. Det er ingen som kan stille opp med tilsvarende utseende. PT Cruiser er en blanding av ”van”, ”hot rod” og stasjonsvogn, Chrysler selv vil ikke plassere bilen i noen kategori. Det vil de at markedet skal gjøre selv.

Bruksmessig ligger bilen nærmest fleksibil-segmentet. Til tross for en lengde på snaue 4,3 meter er nemlig PT Cruiser meget rommelig. Fleksible seteløsninger og rommelig bagasjerom gjør at bilen kan erstatte større stasjonsvogner.

Flere motorer

Til neste år kommer det en 1,6 liters motor.Det vil gjøre PT Cruiser til en "billigbil", forhåpentligvis under 250.000 kroner. En dieselmotor er også under oppseiling, men foreløpig er de tekniske dataene på denne motoren uvisse. Vi tror en momentsterk turbodiesel vil passe PT Cruiser bra, for eksempel en CDI motor fra Mercedes.

Konsept Cruiser

USA-test: Chrysler PT Cruiser – mer enn design!

Det er mange myter og mye spekulasjoner rundt PT Cruiser. Ord som Cabriolet, kraftige motorer og flere forskjellige andre ville ideer surrer ukritisk rundt - og Chrysler gjør ikke akkurat mye for å begrense rykteflommen. Midt i Californias ødemark blir vi nemlig vinket til side og dirigert inn på noen småveier. Der åpenbarer det seg en GT Cruiser. Det meste er likt som på PT Cruiser, men denne har en 2,4 liters motor med turbo og 200 hestekrefter. Visuelt skiller den seg fra PT Cruiser ved at den ikke har støtfangere, og at den er utstyrt med 17 tommers felger. Bilen er rå og denne har garantert ytelser som står i stil med de gode kjøreegenskapene. Ingen vil imidlertid verken bekrefte eller avkrefte om GT Cruiser noen sinne vil komme i produksjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Priser og produksjon

PT Cruiser kommer til Norge i løpet av sommeren. Prisen for Classic, Touring og Limited vil være henholdsvis 279.990, 299.990 og 316.990 kroner. Cirka 750 biler finner veien til Norge i løpet av året og 600 av disse blir levert kunder før nyttår.

Foreløpig vil PT Cruiser for det europeiske markedet bli produsert i Tuluca, Mexico. Sommeren 2001 vil DaimlerChryslers fabrikk i Graz, Østerike ta over produksjonen av PT Cruiser for det europeiske markedet.