BLI VENN MED UP: Få info om bl.a fartskontroller
BLI VENN MED UP: Få info om bl.a fartskontrollerVis mer

UP jakter på sjåfører

Ikke bare på vegen.

Utrykningspolitet (UP) er mest kjent for å stå i vegkanten når man suser forbi, eller for å legge seg på hjul i en sivil bil etter de som har forbrutt seg mot trafikkreglene. En del nordmenn forbinder derfor politietaten mest med firesifrede beløp, men fartskontroller og bøtelegging utgjør kun en del av UPs oppgaver.

I flere år har UP informert i forkant av utfartsdager og -perioder om hvor de vil utøve ekstra kontrollvirksomhet. Som for eksempel nå i vinterferien. Nå prøver Utrykningspolitiet å nå bilistene på nok en ny måte, som en del av trafikksikkerhetsarbeidet.

Bli kvitt plagsomme Facebook-apps

Møte de unge sjåførene

Fra og med 14. januar i år har nemlig UP vært å finne på Facebook, noe som tydeligvis faller i smak blant norske sjåfører. Allerede har UP nærmere 20.000 tilhengere på Facebook.

At såpass mange viser interesse for UP på Facebook, setter konstituert leder Roar S. Larsen pris på.

- Dette er vi godt fornøyd med, ikke minst fordi vi når mange av de yngste sjåførene, sier Larsen.

Å få ned antall ulykker gjennom informasjon til sjåførene i aldersgruppen 18-24 år, er en viktig grunn til at UP satser på bruk av Facebook, ettersom denne sjåførgruppen er overrepresentert i ulykkesstatistikkene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og det kan se ut til at de unge Facebook-brukerne engasjerer seg: På UPs ferskeste inlegg, som handler nettopp om tiltak mot ungdomsulykker, er det kommet 79 kommentarer så langt.


Tabbene som gi flest ulykker

Tips om kontroller

På Facebook informerer UP om alt fra risikofaktorer på veien, slik som fart og rus, til å gi tips om kommende trafikkontroller.

- Vi har selvsagt flere kontroller enn dem vi annonserer på Facebook, men blant annet i forbindelse med vinterferien forteller vi hvilke veier vi prioriterer, sier Larsen.

Konstituert UP-Leder Roar S. Larsen, håper og at Facebook-sida kan bidra til å gi folk et nærmere forhold til UP.

- I tillegg til å være en kontrollvirksomhet, ønsker vi å være i dialog med bilistene. Facebook skal være en arena der folk kan diskutere, og hvor vi kan gi dem svar, sier Larsen.

Her er UP i vinterferien