Unngå kø i påsketrafikken

Påsken nærmer seg, og med den, den sedvanlige utfarten. Titusenvis av nordmenn, som ennå ikke er lei av vinteren, skal raskest mulig til fjells. Sjekker du trafikkmeldingene, kan du slippe de verste køene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Foto: Lars Brubaek
Foto: Lars Brubaek Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Statens vegvesen vil nemlig sette inn store ressurser for å innhente løpende informasjon om trafikksituasjonen på de største utfartsveiene. I samarbeid med Utrykningspolitiet, satser Vegvesenet på å tilby påsketuristene oppdatert informasjon døgnet rundt.

Hvis du innhenter oppdaterte vegmeldinger og har et fleksibelt forhold til avreisetidspunkt, har du store muligheter til å unngå de verste køene. Vegmeldingene finner du på følgende steder:

Internett:
http://www.vegvesen.no/paaske/
http://www.vegvesen.no/175/175.stm

NRK Tekst-TV:
Side 350

Opplysningstelefon hos Statens vegvesen:
Hele landet, tlf: 175 (vanlige tellerskritt)

Fjelloverganger

Selv om påsken er sen i år, bør du ta visse forholdsregler hvis du skal passere noen av de værutsatte fjellovergangene på din vei til påskefreden.

image: Unngå kø i påsketrafikken

  • Fyll drivstofftanken full like før overgangen. Hvis du skulle bli stående fast i snøstorm kan det bli svært ubehagelig å gå tom for bensin.
  • Ta med slepetau slik at andre kan berge deg ut hvis du skulle bli stående fast. Et slepetau er også godt å ha hvis du skulle få motorhavari.
  • Ta med spade slik at du har muligheten til å grave fram hjulene hvis du skulle kjøre deg fast.
  • Ta med varm drikke på termos.
  • Ta med lommelykt i tilfelle du skulle bli stående fast over natta.
  • Kjøl ned kupeen og bruk kaldluft på frontruta ved snøvær. Dette for å unngå ising, som i verste fall kan stenge sikten fullstendig.
  • Kle på deg varme klær. Ta i tillegg med deg klær eller sovepose som er egnet for å tåle sterk kulde over et lengre tidsrom.
  • Bruk nødblink og tåkelys bak ved tett snødrev.