Unik luksus fra Milano

Castagna er en svært velrenommert italiensk karrosserimaker som har imponert oss tidligere med dristige kreasjoner. I år viste de en gedigen luksusbil verdig en Isotta-Fraschini fra 30-årene.

Castagna Imperial Landaulet Vis mer

Unik luksus fra Milano

  1. Store bilder!
Alfa Romeo 2500 fra 1950 med Castagna-karrosseri Vis mer


Range-Rovere og Minier med treverk i de spesialbygde karrosseriene, Bentley Continental Shooting Brake, sportsbilen Aria - alt det er Castagnas verk. Den tradisjonsrike produsenten, gjenoppstått på midten av 90-tallet, forvalter en arv fra tilbake til midten av 1900-tallet.

Imperial Landaulet

De senere årene har Castagna vært mest kjent for de praktiske og luksuriøse Mini-derivatene sine som Tender eller Crossup. Men de forsyner også velbeslåtte bilfanatikere med eksklusive biler som bygges etter kundens spesifikasjon. Supersportsbiler som Aria og Rosselini er eksempler på det. (Se vårt fotoalbum). På Genève-utstillingens første pressedag i år sto det en diger bil godt gjemt under en presenning på standen. Den avstedkom en god del spekulasjoner før den ble avduket. Det ble utstillingens Imperial nummer to, da Chrysler samme dag presenterte sitt luksusbilkonsept, også kalt Imperial og nesten like stort. Castagnas produkt er i tillegg en Landaulet, hvilket vil si at bakre del kan åpnes på en fiffig måte (den bakre delen av glasstaket glir bakover og ned), hvis været skulle tilsi at passasjerene nøt frisk luft bak i den store luksusbilen.

Castagna Imperial Landaulet Vis mer
Isotta-Fraschini, 1932 Vis mer


6 meter, 800 hestekrefter

Vi prøvde å få spesifisert så mye som mulig angående bilen, men offisielle data begrenset seg til at lengden er nesten seks meter og høyden 163 centimeter. Det relativt retro-aktige karosseriet er visstnok dels kupé, delvis flerbruksbil. Når det gjelder drivlinje og kraftkilde får vi vite at bilen har firehjulsdrift og en motor som yter rundt 800 hestekrefter. Om det dreier seg om en bi-kompressor V8-motor eller en V12 vet vi imidlertid ikke. Det er lite sannsynlig at et såpass målrettet/kundeorientert selskap som Castagna har utstilt bilen bare for "show". Det innrømmes da også at den såkalte konseptbilen er en etappe på vei mot realiseringen av en bestilt, såkalt "one off" bil som Castagna gjerne realiserer for den som kan betale. Inspirasjonen har vært de fabelaktige Isotta-Fraschini-modellene fra tidlig 30-tall som Castagna gjorde til rullende juveler. Vi gleder oss med andre ord til å få se og vite mer om Imperial Landaulet i fremtiden.

  • Store bilder av Imperial Landaulet og av andre Castagna-kreasjoner finner du her.