Ungdommelig Mercedes

Mercedes vil lansere billigere sportsbil for yngre kjøpere.

Det australske bilmagasinet Drive rapporterer at en Mercedes-innsider har betrodd dem at en liten roadster, posisjonert i segmentet under SLK, er under forberedelse og skal presenteres i 2012.

Se store bilder av Mercedes Vision SLA her!

Basert på ny A-klasse

Hensikten med en slik modell skal være å tiltrekke merket nye og yngre kjøpere. Det betyr også at bilen vil bli relativt rimelig i forhold til kupéene og kabrioletene Mercedes har kunnet tilby så langt. For å realisere dette vil den nye modellen være basert på neste generasjon A- og B-klassenes forhjulsdrevne og kompakte plattform.

Visjon fra 2000

Bildene vi viser her er av konseptbilen Vision SLA som ble vist for så mye som ni år siden, men som har et såpass tidløst preg at den godt kunne tjene som inspirasjon når det gjelder nykommerens design. Det var for øvrig å utvikle en roadster- eller sportsversjon basert på utgående A-klasse da denne hadde en høybygd struktur plassert på et såkalt "sandwich"-type gulv. Denne typen plattformstruktur passer dårlig til lave sportsvogner både grunnet høyden og vekten. Derimot vil denne i fremtiden benyttes til kompakte biler med alternative drivstoff.

Vision A fra 2000: Mercedes-designet mini-roadster Foto: Mercedes-Benz
Vision A fra 2000: Mercedes-designet mini-roadster Foto: Mercedes-Benz Vis mer


BlueZero pekepinn

Kilden sier videre til Drive at den fremtidige kompaktplattformen vil kunne konverteres både til bakhjulsdrift og til firehjulsdrift. Når det gjelder kommende A-klasse basert på den plattformen, vil den fortsatt ha en høyreist "monospace"-profil. Konseptet BlueZero som nylig ble vist i Detroit skal ifølge Drives kilde være en god pekepinn på hvordan den vil se ut. Den samme mystiske informanten avviser samtidig at Mercedes vil utvikle en konkurrent til Mini, slik Audi gjør med kommende A1 og Alfa Romeo har gjort med den snertne MiTo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Concept BlueZero fra 2009. Neste A-klasse vil bli ganske lik denne. Foto: Mercedes-Benz
Concept BlueZero fra 2009. Neste A-klasse vil bli ganske lik denne. Foto: Mercedes-Benz Vis mer


AMG-råskinn

Derimot vil det komme høyytelsesutgaver, AMG-versjoner, av A- og B-klasse av neste generasjon - og da sannsynligvis også av roadsteren. De kompakte firesylindrede motorene (under to liter slagvolum), vil da bli utstyrt med dobbel overladning av typen "twin charged" - der både kompressor og turbo opererer i samspill.

Mercedes er i gang med en signifikant opprustning av produksjonsfasilitetene for de fremtidige modellene, både i Rastatt i Tyskland og i Kecskemet i Ungarn. Det antas at dette betyr en produksjonskapasitet på rundt en halv million biler årlig.

A- og B-klassen ventes i 2011 og den nye roadsteren (SLA?) året etter.

Kilde: Drive (Australia)