Under fem kroner literen

Har du tenkt deg på bilferie i sommer? Da bør du legge turen innom Luxembourg, som kan friste med super-lave bensin- og dieselpriser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
UNDER 7 KR: Den billigste bensinen finner du i Luxembourg, Øst-Europa og Alpe-landene.
UNDER 7 KR: Den billigste bensinen finner du i Luxembourg, Øst-Europa og Alpe-landene. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

EU-medlemmet Luxembourg, en av kontinentets minste stater, kan nemlig skilte med Europas laveste dieselpris - 4,73 kroner per liter.

Også bensin er svært billig i det lille fyrstedømmet. Luxembourg er sammen med Tsjekkia den eneste staten i vår oversikt som har bensinpriser under 6 kroner literen.

Verdt et besøk

Luxembourg er i seg selv et vakkert lite land, som er vel verdt et besøk. Men du kan få glede av de lave drivstoffprisene selv om du ikke har planer om å feriere i selve Luxembourg. Det lille landet, som forøvrig har tatt i bruk Euroen, grenser nemlig mot populære ferieområder i både Belgia, Frankrike og Tyskland.

Billig i Øst-Europa og Alpene

Men det er ikke bare Luxembourg som kan skilte med lave bensinpriser. Du kan blant annet fylle tanken for under 7 kroner literen i flere østeuropeiske land, deriblant Tsjekkia, Slovenia og Polen. Også i alpelandene Sveits og Østerrike slipper du unna med under 7 kroner literen.

DYRT I NEDERLAND: Nederland har Europas høyeste bensinpris.
DYRT I NEDERLAND: Nederland har Europas høyeste bensinpris. Vis mer

Populære ferieland som Frankrike, Italia og Tyskland er imidlertid noe dyrere. I disse landene må du belage deg på å betale rundt 8 kroner literen for bensinen. Nederland, som har en bensinpris på 8,78 kroner er til og med dyrere enn Norge.

Dyrest diesel i Norge

Men når det kommer til diesel, er det ingen tvil - Norge er uten sammenligning det dyreste landet. Mens snittprisen i Norge er 8,70 kroner per liter, er prisen under 6 kroner i hele 9 av nasjonene på listen. Selv i Sveits, som er det nest dyreste diesel-landet, slipper man unna med 6,90 for literen - nesten 2 kroner mindre enn i Norge.

Diesel billigere enn bensin

I Norge er bensin- og dieselprisene nærmest identiske. I de fleste andre land er det imidlertid mange Euro å spare på å velge dieselmotor. Den europeiske snittprisen på bensin er nemlig 7,28 kroner, mens dieselbil-eierne slipper unna med 6,06 kroner literen.

Kan svinge

DIESEL LØNNER SEG: I de fleste europeiske land er diesel langt billigere enn bensin. I Norge er bensin- og dieselprisene nærmest identiske.
DIESEL LØNNER SEG: I de fleste europeiske land er diesel langt billigere enn bensin. I Norge er bensin- og dieselprisene nærmest identiske. Vis mer

Vi gjør oppmerksom på at de europeiske prisene er innhentet av ADAC (Allgemeiner Deutcher Automobil-Club) og at disse selvsagt kan svinge, ikke minst i sammenheng med oljeprisene. Tallene er likevel interessante, fordi de avslører den relative forskjellen mellom de ulike europeiske landenes drivstoffpriser.

Listen over bensinprisene i Europa finner du her.
Listen over dieselprisene i Europa finner du her.

Kilde for europeiske drivstoffpriser: ADAC (Allgemeiner Deutcher Automobil Club)
Kilde for norske drivstoffpriser: DinSide Økonomis drivstoff-kalkulator

Relaterte artikler:

  • Så mye koster bilen din i utlandet
  • Gjerrigknarkene
  • Gode råd til langturen
  • Ferske bensin- og dieselpriser i Norge
  • Promillegrenser i Europa