Ultra-eksklusiv Mercedes på markedet

Ultra-eksklusiv Mercedes på markedet

Disse to Mercedesene er allerede klassikere.

Publisert
Sist oppdatert

Dette er en fantastisk Mercedes. Eller rettere to. Det dreier seg nemlig om en CLK GTR coupé og en CLK GTR roadster, og de skal selges på auksjon i oktober. Begge er registrerbare for vei, og det er to av i alt 26 eksemplarer som ble bygget på slutten av 1990-tallet - ett av dem ble laget for Mercedes' eget museum; 25 eksemplarer for salg.

Roadster og kupé

For å få racing-serien godkjent etter FIA-reglementet måtte det nemlig bygges 25 gateversjoner av bilen - som for øvrig skulle konkurrere i FIA GT1-kategorien. Fem av bilene var åpne - roadsteren vi ser her er nummer to av de fem. Resten var lukkede kupé-utgaver.

Verdens dyreste i sin tid

Da disse bilene ble bygget var de helt offisielt, ifølge Guinness' rekordbok, verdens dyreste biler godkjent for bruk på vei. Med datidens pundkurs var nyprisen cirka 13 millioner kroner for kupéen og rundt 17 millioner for roadsteren (ingen avgifter inkludert).

Motoren er AMGs 6,9-liters selvpustende V12-motor. Den er koblet til en sekstrinns sekvensiell girkasse med ratthendelbetjening. Maksimal effekt er 612 hestekrefter.

Bilene kan anses som noe bortimot fabrikknye da kupéen ikke har kjørt mer enn 25 kilometer; roadsteren 34.

Lav pris forventet

I og med at estimatet for auksjonen ligger på i underkant av fire millioner kroner for kupéversjonen og opp mot fem millioner kroner for roadsteren er det altså mulig å gjøre et varp!

Salget finner sted den 28 oktober og det er RM Auctions i London som står for det.

Nederst kan du se en video der Jason Plato kjører et av de få produserte eksemplarer sammen med den kjente rallyføreren Mohammed Ben Sulayem i Dubai.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer