Uhell på uhell under byggingen av ny E6

Lastbilkjørerne og beboerne er livredde - tungtransporten må gå gjennom boligfelt.

«- Jeg klandrer ikke Vegvesenet, men jeg klandrer dem som sier dette er trygt. Nabo av E6-utbyggelsen ved Steinkjer»


Mandag skjedde det enda et uhell under utbyggingen av ny E6 i Nord-Trøndelag. Før dette, var regningen for alle uhell under utbyggingen kommet opp i 20 millioner kroner. Det er uvisst hvor mye ekstra mandagens ras vil koste.

Prosjektleder for den delen av E6 som raste på mandag, Asbjørn Moe, bekrefter til Trønder-Avisa at han har kommet ut av tellinga over hvor mange ganger Vegkontoret har måtte unnskylde for belastningene på trafikantene, transportnæringa og Jernbaneverket.

Utbyggingen av den nye E6 ved Steinkjer startet allerede i 2002, og var forventet klar høsten 2008. Allerede i 2005 skjedde det første uhellet. Og både i 2007 og 2008 har uhellene kommet etter tur.

Les også: Her blir det ny vei! Oppsummering av statsbudsjettet


Trodde hun skulle dø

Steinraset på mandag førte til at store og mange steinblokker raste over både E6 og jernbanelinja, som er eneste jernbanelinje som fører nordover.

Det har i etterkant av ulykken kommet frem at det siste toget passerte ulykkesstedet bare 10 minutter før raset. Det neste toget skulle komme 15 minutter etter.

Dramatisk ble det også for naboene i området.

– Fram til mandag hadde jeg aldri vært redd, men da trodde jeg min siste time var kommet, sier Gunn-Karin Kristiansen til Trønder-Avisa.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun bor rett over den nye E6 i Steinkjer, og var på vei hjem fra butikken da hun bråstoppet av et gedigent drønn fra det store raset som falt over E6 i Løsberga på mandag.

Hun forteller Trønder-Avisa at de mange sprengningene og uforutsette rasene ikke har plaget familien hennes før nå.

– Jeg klandrer ikke Vegvesenet, men jeg klandrer dem som sier dette er trygt. Steinblokka kunne like godt svingt i retning huset vårt. Akkurat da det skjedde virket det som om hele Løsberga skulle rase, sier Kristiansen.

Her er Norges dødligste veier

Omdirigeres gjennom boligfelt

Lastebilsjåførene, representert av Norges Lastebileier Forbund, er redde for hva som kan skje når vinterføret kommer til den alternative veien som er satt opp for bilistene.

Den alternative veien er smal med bratte bakker og svinger.

Etter et møte med Vegkontoret og politiet, ble de enige om at lastebilførerne i stedet får kjøre over et boligfelt på dagtid.

Velforeningsleder for det berørte boligområdet, Rune Wuttudal, protesterte sterkt på bestemmelsen, som også kom frem til at vanlige bilister skulle få lov å kjøre gjennom boligfeltet på dagtid.

Torsdag ble det klart at E6 ved Steinkjer vil være stengt frem til jul. Dette fører til at all trafikk nordover kan komme til å kjøre gjennom boligfeltet.

Samme dag skjedde enda et uhell, da en stein gikk gjennom et hus da Statens Vegvesen detonerte 125 kilo dynamitt i forbindelse med ryddingen etter raset på mandag. Beboerne var allerede evakuert.

Kilder: Trønder-Avisa og VG

Les også: Nordmenn kan ikke kjøre på motorvei!