Twitrer seg av veien

Ny distraksjon for bilister.

Kanskje best å skru av mobilen når du kjører? Foto: Colourbox.com
Kanskje best å skru av mobilen når du kjører? Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg styrer med knærne mine og renser en appelsin, har en engelskspråklig twitter-bruker meddelt sine followers.

Et bilforsikringsselskap i Storbritannia har funnet ut at ni prosent av bilistene bruker mobile nettjenester mens de kjører. Det skriver forbrukermagasinet Which. Twitter er en av de største og mest brukte av disse mobile nettjenestene.

Vær varsom på Twitter

- Det er en tid og ett sted for sosiale nettverkstjenester, og det er definitivt ikke mens man kjører bil. Å poste meldinger på Twitter mens man sitter bak rattet, er et sikkerhetsproblem for andre bilister og fotgjengere, sier Mike Pickard i forsikringsselskapet esure.

Mobil trøbbel

Twitterbruk via mobilen er bare ett av flere forhold som kan påvirke sikkerheten i trafikken. I den samme undersøkelsen innrømmer 45 prosent av de spurte at de har sendt SMS mens de har vært sjåfør av bil, og 37 prosent sier at de ikke ignorerer mobilmeldinger mens de kjører. 19 prosent sier at de har lett gjennom vesker, hanskerom eller lommer for å finne frem mobiltelefonen mens de kjører.

Les også: Vestfoldinger blir oftest tatt med håndholdt mobil i bil

- Vi har ett råd, og det er at bilister fjerner fristelsen ved å slå av mobilen før de starter bilen, sier Pickard.

Bil-alder

Snittalderen av brukere på 78 prosent av twitter-brukerne er mellom 18 og 49 år, og antakeligvis også ganske godt representert på veien. Dessuten gjør utbredelsen av mobilt utstyr som gjør det langt enklere å være på nett fra telefonen.

Les også: Twitret og fikk sparken