TV i bilen, betal lisens

Har du TV mottaker i bilen din, må du betale NRK lisens. Slik er reglene.

Nå er det ikke slik å forstå at du må betale en lisens ekstra dersom du har fjernsyn i bilen. For har du først TV-lisens, gjelder den også for eventuelle fjernsyn du måtte ha i bilen din.

1.715 kroner

Men skulle du være av typen som vanligvis leser bøker på kveldstid og derfor ikke har TV hjemme i stuen, men akkurat har kjøpt deg bil med innebygdget TV, må du belage deg på å finansiere NRK med 1.715 kroner i året.

Ditt ansvar

Trass i at bilforhandlerne har krav på seg til å innberette til NRK sitt lisenskontor i Mo i Rana at de har solgt en bil med TV-mottaker, er ansvaret ditt. For det er du som må betale dersom du blir tatt for smugtitting.

Å kjøpe seg bil med TV for å sno seg unna lisensavgiften er derfor ikke noe god ide - trass i at du kan kjøre fra eventuelle kontrollører.

Stadig flere med TV

TV i bil var for bare noen år siden forbeholdt de store, og dyre bilene. Audi, BMW og Mercedes-Benz hadde nærmest monopol på TV i bil, men skal vi tro bilprodusenetenes konsepter er det ikke mange år før TV blir vanlig i biler. Og allerede er det mange bilprodusenter som begynner å tilby TV som ekstrautstyr, for ikke å snakke om bilstereobransjen som en stund har tilbudt TV integrert i bilradioen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En ting er i alle fall sikkert: Lisens skal NRK ha enten du sitter i stua, eller i bilen og ser på TV. God film!

Relaterte artikler

  • Tema: I elektronikkens vold

  • Opel Omega V8.com

  • Brabus MegaCar