Trippelturbo i nye BMW M3

BMW-topper har latt slippe noen tips angående nye M3. Og her ser vi den under testing.

Dette er den helt nye BMW M3, basert på 3-serien som ble presentert for bare kort tid siden. Foto: Automedia
Dette er den helt nye BMW M3, basert på 3-serien som ble presentert for bare kort tid siden. Foto: Automedia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BMW M3 dukket første gang opp i 1986, altså for et kvart århundre siden. Den ble utviklet som gatelegal versjon av DTM-raceren, for å få typegodkjent sistnevnte for de tyske mesterskapene.

25 år med M3

Datidens M3 var basert på E30-generasjonen og var i begynnelsen utstyrt med en firesylindret 2,3-litersmotor på 195 hestekrefter hvilket ga anselige ytelser i den dengang ganske lette kompaktbilen. Siden har det kommet stadig kraftigere M3-versjoner av generasjonene E36, E46 og - frem til i dag - E90-rekken (kupé, kabriolet og sedan). Det kulminerte ganske nylig med den heftige versjonen BMW M3 GTS med V8-motor, 450 hestekrefter og en toppfart på 305 km/t.

Fornyelse på gang

Og nå venter vi på neste generasjon - som tydeligvis er kommet et godt stykke i utviklingen, skal vi tro disse bildene vi har mottatt fra spionfotografene i Automedia. Kamuflasjen er egentlig ikke så veldig sjenerende, nå som vi vet hvordan nye 3-serie ser ut (les mer om nye BMW 3-serie her!)

Mer ut av mindre

Det har vært spekulert en god del i hva slags mekanikk det vil bli i den nye M3 som, i tråd med dagens trender, blir nødt til å kunne vise til bedre energiutnyttelse og helst ingen reduksjon i ytelsene; snarere tvert i mot. Hva kan så Automedia fortelle oss? Jo, ifølge deres kilder har sjefen for selskapet som kun jobber med M-bilene, Dr Friedrich Nitschke (nei, ikke Nietzsche), innrømmet at det vil bli reduksjon i antall sylindre og i slagvolum, men mer utstrakt bruk av overlading med avansert elektronisk styring for å optimalisere forholdet ytelser/forbruk og utslipp.

Spy-Shots of Cars Foto: Automedia
Spy-Shots of Cars Foto: Automedia
Spy-Shots of Cars Foto: Automedia
Dette er den helt nye BMW M3, basert på 3-serien som ble presentert for bare kort tid siden. Foto: Automedia
Spy-Shots of Cars Foto: Automedia
Spy-Shots of Cars Foto: Automedia3,3 liter - 450 hk

Det skal dreie seg om en sekssylindret motor på 3,3 liter utstyrt med intet mindre enn tre turboer! Vi kan forvente at nykommeren vil produsere omtrent samme antall hester som dagens GTS, nemlig 450. Nye M3 må også bli lettere enn dagens og vi forventer mer utstrakt bruk av CRP, noe vi vet BMW jobber mye med om dagen (Les her: BMW finner opp bilen på nytt)

Vel, det var omtrent alt for i dag - vi må smøre oss med tålmodighet til BMW forteller mer, eller informasjon/bilder lekker ut.

Og når kommer så neste M3 på markedet? Tross at vi her ser en prototype allerede under utvikling, antyder Automedia til vår forskrekkelse at det ikke blir før 2013 - og endatil som modellår 2014. Vi kan bare håpe de tar feil.

Les mer: Tidenes råeste BMW M3

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!