Toyota har bare sluppet dette bildet av Yaris hybrid-konseptet foreløpig. Regn med at det kommer flere snart.
Toyota har bare sluppet dette bildet av Yaris hybrid-konseptet foreløpig. Regn med at det kommer flere snart.Vis mer

Trippel Toyota-nyhet

En ny generasjon Yaris er på vei, og den kommer også som hyridbil. Den får dessuten selskap av en helt ny syvseters hybridbil.

At Yaris snart kommer i ny utgave er ingen hemmelighet, men et bilde må likevel kalles en nyhet. Når den i tillegg kommer som hybrid, blir det en dobbel nyhet. Hybrid-syvseteren Prius+ blir en tredje Toyota-nyhet på bilutstillingen i Genève i mars.

Dagens Yaris kom i 2006 og er ikke lenger helt i tetsjiktet blant dagens småbiler, til tross for flere gode kvaliteter. Neste utgave får imidlertid et helt spesielt konkurransefortrinn. Den kommer nemlig som hybrid.

Vitz

Foreløpig er det bare sluppet et bilde av fronten på nye Yaris, som riktignok fortsatt kalles et konsept. Legger vi bildet sammen med hvordan nye Vitz ser ut, den japanske versjonen av Yaris som allerede er lansert, er ganske lite overlatt til fantasien.

Snart produksjon

Når den endelige produksjonsversjonen kommer, er ennå ikke offentlig, men trolig dreier det seg ikke om mange månedene. Kalenderen bikker nok likevel fort over mot 2012 før norske kunder kan hente bilene sine.

Flere motorer

Vitz er den japanske versjonen av neste Yaris, som trolig kommer til å ligne veldig
Vitz er den japanske versjonen av neste Yaris, som trolig kommer til å ligne veldig Vis mer


Det kommer naturligvis flere motoralternativer enn hybridutgaven, og det er ikke utenkelig at dagens motorer blir med videre. Spesielt dieselmotoren på 1,4 liter og 90 hester passer fortsatt fint i Norge.

De tekniske spesifikasjonene til Yaris hybrid er ennå ikke kjent, men vi antar at den får en litt annen løsning enn Prius og Auris. Om ikke, snakker vi i alle fall om en sprek småbil ettersom den totale ytelsen på denne pakken er 136 hestekrefter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Toyota har bare sluppet dette bildet av Yaris hybrid-konseptet foreløpig. Regn med at det kommer flere snart.Prius+

Prius har lenge vært Toyotas eneste hybridbil, inntil Auris også kom med samme teknologi i fjor. Nå blir det altså flere hybridmodeller. I tillegg til Yaris, viser man også en helt ny modell ved navn Prius+. Dette er en syvseter i følge Toyota selv. Muligens dreier det seg om en europeisk versjon av Prius V, som ble vist i Detroit tidligere i år, med en ekstra seterad. Toyota har ikke sagt noe om når denne blir klar for produksjon, men slik vi forstår det dreier det seg om en produksjonsferdig bil.

Bilutstillingen i Genève åpner i begynnelsen av mars. Vi regner med at skikkelige bilder og mer informasjon om bilene dukker opp etterhvert som det nærmer seg.