Trege bileiere betaler millionbeløp

Fikk inn 17 millioner i tilleggsavgifter.

Det nærmer seg betalingsfrist for årets kanskje minst populære regning - i alle fall blant bileiere. Dato for siste innbetaling er 21. mars, og beløpet lyder på den nette sum av 2.840 kroner. Har du gjettet hvilken regning det er snakk om?

Vi snakker selvfølgelig om årsavgiften, som nylig ble sendt ut til eierne av 3,4 millioner kjøretøy i Norge.

Det er fortsatt noen uker igjen til fristen går ut. Skulle du likevel være så uheldig å betale for sent, bør du være klar over at purregebyrene fra selveste staten ligger godt over gjennomsnittet. Dette er ikke et unntak for bileiere, som må punge ut med hele 250 kroner ekstra i tilleggsavgift ved for sen betaling av årsavgiften.

Andre statlige purregebyr verdt å nevne, er 185,81 kroner ved for sen betaling av TV-lisensen og 280 kroner ved for sen innbetaling til Lånekassen.

Godt tips: Ikke betal disse regningene

17 millioner i pluss


Det er Statens innkrevingssentral som tar på seg jobben med å innkreve det ekstra gebyret, og i 2010 ble det krevd inn 68.687 tilleggsgebyrer. Hvis vi ganger dette med de 250 kronene det koster å betale tilleggsgebyret, kunne staten innkassere rundt 17 millioner ekstra kroner takket være trege bileiere i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ettersom disse tallene også inneholder tilleggsavgifter på kr. 50 for mindre kjøretøy, for eksempel traktor, moped og tilhenger, ble antakelig det reelle beløpet noe lavere.

Statens Innkrevingssentral har kun tall tilbake fra 2004, da de sendte ut totalt 72.600 betalingskrav. Antallet krav gikk deretter ned til 51.900 i 2007, men har igjen vært stigende etter dette.

Gladnyhet: Du kan endelig betale på trafikkstasjonen

Disse må betale

Leverte du inn bilskiltene til en trafikkstasjon i løpet av 2010, skal du ikke betale årsavgift for 2011.

Velger du å vrake bilen før 21. mars, skal du heller ikke betale årsavgift. De som allerede har betalt den før vrakingen, vil få pengene tilbake fra Tollvesenet.