Tredje kapittel om VW e-Golf

Leveringene av nye e-Golf har stort sett vært preget av utsettelser. Her er siste informasjon, som kan anses som en liten julegave.

Etterlengtet: Mange kunder har ventet i lang tid på sin nye e-Golf med varmepumpe. Nå ser floken ut til å løse seg.  Foto: VW
Etterlengtet: Mange kunder har ventet i lang tid på sin nye e-Golf med varmepumpe. Nå ser floken ut til å løse seg. Foto: VW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I flere omganger har vi skrevet om leveringsproblemene av VW e-Golf. Utfordringene gjelder kun på de bilene som er bestilt med fabrikkmontert varmepumpe, en løsning som ikke lar seg ettermontere.

Levering av bilene er blitt utsatt, utsatt igjen, og kundene har rast over lite eller ingen informasjon om når de kan forvente å få bilene sine.

På Elbilforumet har det tendert til raseri over manglende informasjon fra den norske importøren, og dermed også forhandlerne, og tråden om emnet har i skrivende stund blitt vist over 77.000 ganger.

Les vår test av VW e-Golf

En løsning

Endelig har importøren gledelige nyheter å melde.

Beklager:  Anita Svanes, informasjonssjef hos den norske VW-importøren, beklager forsinkelsen på det sterkeste. Foto: VW
Beklager: Anita Svanes, informasjonssjef hos den norske VW-importøren, beklager forsinkelsen på det sterkeste. Foto: VW Vis mer


- Kvalitetskontrollen av varmepumpene er gjennomført, og godkjent. Det gjenstår nå en software-oppdatering på bilene før de kan leveres til kunde, forteller Anita Svanes, informasjonssjef hos VW-importør Harald A. Møller AS.

Oppdateringen vil gjøres ute hos forhandlerne, før bilene fortløpende blir levert ut til kunde. Den enkelte forhandler vil informere sine kunder om forventet leveringstid på den enkelte bil.

Hvorvidt de bilene som enda ikke er sendt fra fabrikken skal oppdateres der eller om de først skal oppdateres ute hos forhandlerne, har vi ikke fått klarlagt. Mye tyder på at det nå skal gjøres mye for å få bilene levert ut så raskt som mulig.

Vil du ikke ha elbil? Her får du det beste fra to verdener

Årsaken

Grunnen til at bilene er holdt tilbake er at VW har ønsket å gjøre flere funksjonstester av systemet rundt varmepumpene. Før de har klarlagt hva som eventuelt kan og bør gjøres bedre, så er det også vanskelig for VW å vite hvor stor operasjon det er snakk om. Derfor har de valgt å holde bilene tilbake, fremfor muligens å måtte kalle bilene tilbake.

- Vi har ønsket å holde bilene tilbake for eventuelt å utbedre dem, slik at kundene opplever bilen som optimal med tanke på funksjon og virkemåte når de først får dem, melder VW.

Duell: VW e-Golf mot Kia Soul EV

Veldig mange av kundene har bestilt e-Golf med varmepumpen fra fabrikk, ettersom den ikke kan ettermonteres.

Varmepumpen har en pris på kr. 6.500 fra utstyrlisten, og kan på det meste være med å gi bilen inntil 20 prosent bedre rekkevidde.

Nå er i det minste utfordringene med bilene løst. Så gjenstår det å se hvordan det går med leveringene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer