Tre nyheter fra Opel

Den er ingen nye modeller på gang, men med utvidelser på eksisterende modeller, henholdsvis Astra kabriolet, Zafira og Frontera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Tre nyheter fra Opel
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Opel satser videre på kabriolet og bygger ut programmet med turbomotoren fra Astra Coupe Turbo og Zafira OPC. Zafira får på sin side en 2,2 liters dieselmotor med 125 hestekrefter og Frontera kommer i en versjon mer tilpasset landevei enn terreng.

Astra Cabrio turbo

Bilen blir veldig lik sitt motortvilling Astra Coupé Turbo. Kabrioleten er også designet av Bertone i Italia og turbomotoren med 192 hestekrefter er den samme. Dreiemomentet er på 250 newtonmeter og toppfarten er 242 kilometer i timen. Astra kabriolet kom først med 100, 125 og 147 hestekrefter. Prøvekjøring av Astra kabriolet kan du lese om på denne lenken.

Astra Cabrio Turbo preges av eksklusivt utstyr. Standardutstyret omfatter 17-tommers aluminiumfelger, fjernbetjening av kabrioleten og vindavviser som beskytter passasjerene mot turbulens. Annet standardutstyr er klimaanlegg, konstantfartsholder, spesielt ratt trukket med perforert skinn, kjørecomputer og radio/CD-spiller med betjening på rattet. Kjøperne kan velge mellom flere lakkfarger, fire ulike farger på kabrioleten og flere farger på setetrekket, både i lær og stoff.

Zafira 2.2 DTI

Dieselmotorer blir stadig mer populært i Norge. Familiebilen Opel Zafira kommer nå med en 2,2 liters ECOTEC-motor som yter 125 hestekrefter og med maksimalt dreiemoment på 280 newtonmeter. Med den nye motoren får Zafira en toppfart på 187 kilometer i timen og bruker bare 11,5 sekunder fra 0 til 100. Forbruket skal være så lavt som 0,69 liter per mil.

Frontera Avenue

image: Tre nyheter fra Opel

Frontera Avenue er en terrengbil optimalisert for bykjøring. Likevel sikrer firehjulsdriften, som kan kobles inn under fart helt opp til 100 kilometer i timen, at terrengegenskapene er tilgjengelig når behovet melder seg. Frontera Avenue har ikke reservehjul og dette skal forbedre førerens utsyn bakover, særlig under parkering. I stedet for reservehjul er bilen utstyrt med et reparasjonssett med luftkompressor og forsegling, slik at et flatt dekk lett skal kunne repareres. Visuelle detaljer som bidrar til å skille Frontera Avenue fra øvrige Fronteramodeller, er beskyttelseslister og støtfangere i lakkfargen, og bedre kvalitet på setetrekkene.

  • Her kan du lese flere nyheter om Opel
  • Les våre tester av Opel