Tre svært morsomme biler
Tre svært morsomme bilerVis mer

Tre brukte sportsbiler

Du trenger ikke all verdens med penger for å få en skikkelig morsom sommerbil.

Sportsbiler er gjerne dyre både i innkjøp og drift. Men det finnes heldigvis unntak. Vi har plukket frem 3 biler som du lett kan kjøpe pent brukt for under 150.000 kroner, Mazda MX-5, Toyota MR2 og Smart Roadster. Alle byr på kjøreglede på høyt nivå. Dessuten er de såpass nye at de ikke bør gi deg noe mer problemer enn hvilken som helst brukt Corolla eller Golf til samme pris. Tvert imot. Spesielt MX-5 og MR2 har svært godt kvalitetsrykte.

Ikke ufornuftig

Ikke alle trenger fire seter og masse bagsjeplass. Dersom du er i den situasjonen er dette faktisk fornuftige kjøp ikke minst økonomisk. Lav innkjøpspris, lavt bensinforbruk og etter alt å dømme god driftsikkerhet og gunstig verdiutvikling er store pluss med disse bilene. I tillegg tar de lite plass, er enkle å parkere og morsommere enn de aller fleste biler du vil møte på norske veier.

Dersom du er bekymret for vinterbruk, er mange av de brukte eksemplarene utstyrt med hardtopp. Litt kjøring på vinteren med vanlig stofftak burde også være uproblematisk.

Mazda MX-5

 Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons Vis mer


Mazda MX-5 er kanskje den mest kjente i denne gjengen og bilen har sine fanklubber nærmest verden over. Dette er folkesportsbilen fremfor alle og den produseres fortsatt, i tredje generasjon. I prisklassen opptil 150.000 kroner er det andre generasjon som gjelder og du kan velge mellom 1,6-liters og 1,8-liters motor. Det finnes flest av den første i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her kan du lese test av andre generasjon MX-5.

Det finnes mange biler på finn.no og i denne annonsen kan du se et representativt eksempel. Bilen til salgs her er en 2003-modell som har gått 83.000 kilometer og har en 1,6-liters motor på 110 hestekrefter. Prisen er satt til 149.000 kroner og bilen er i følge selger i god stand med utstyr som blant annet skinninteriør.

Toyota MR2

Tre brukte sportsbiler


Toyotas billig-sportsbil gikk ut av produksjon i 2005 – dessverre vil mange si. Denne midtmotorbilen var nemlig en fullblods sportsbil med svært høy kjøreglede. Dette er en hardbarket bil som takket være midtmotor og bakhjulsdrift kan være en håndfull å håndtere ved hard kjøring eller på glatt underlag. ESP er ikke tilgjengelig, så du må klare deg selv om bilen begynner å gå sidelengs. Kun én motor er tilgjengelig, nemlig en 1,8-liter på 140 hestekrefter. Bagasjeplass er det dessverre lite av i denne bilen.

Vi testet MR2 både i 2000 og 2003 og lot oss begeistre.

Her kan du se en annonse fra finn.no med et godt eksempel på en brukt MR2. Bilen er en 2000-modell, men har bare gått snaut 60.000 kilometer.

Smart Roadster

Tre brukte sportsbiler


Kanskje en overraskelse for noen, men dette er også en svært morsom bil med hekkmotor og bakhjulsdrift. Den lille tresylindrede motoren på smått komiske 0,7 liter høres ikke akkurat imponerende ut, men de fleste biler i Norge har den sterkeste varianten av denne med 82 hestekrefter. Dette er en turbomotor så den er nok sterkere og mer fleksibel enn tallene tilsier. Noen eksemplarer av spesialversjonen Brabus finnes også. Denne har 101 hestekrefter.

Svært lav egenvekt gjør imidlertid at også 82-hesteren burde holde greit i en så liten bil. 0-100 går på 10,9 sekunder, noe som sikkert oppleves OK i en så lite avdempet bil. Girkassen er halvautomatisk og krever nok en del tilvenning. På den positive siden kan man notere svært gunstig bensinforbruk, lav pris og at ESP er standard. Velger du dessuten Coupé-utgaven av Roadster, får du ganske bra med bagasjeplass også.

Her er et godt eksempel fra finn.no. Denne bilen er bare 5 år gammel og har gått fattige 19.000 kilometer. Pris? 139.000 kroner.