Kompakte syvsetere er godt egnet for familier som fra tid til annen har behov for å frakte mer enn fem personer
Kompakte syvsetere er godt egnet for familier som fra tid til annen har behov for å frakte mer enn fem personerVis mer

Tre brukte familiebiler

Gode syvsetere er ikke lett å få tak i til en forholdsvis rimelig penge. Vi har plukket frem tre brukte det er verdt å kikke nærmere på.

Heldigvis for familier med tre eller flere barn begynner utvalget av syvsetere å ta seg kraftig opp. De fleste store produsenter har nå en bil med en tredje seterad i modellprogrammet. Men det tar litt tid før disse kommer på bruktmarkedet til en OK pris.

Rimelig er et svært relativt begrep, men vi har i denne sammenheng satt grensen på 200.000 kroner. Det er selvsagt en god del penger, men i forhold til hva man gjerne måtte ut med tidligere for forholdsvis nye syvsetere, er det billig.

Ganske nye

Vår eksempelbiler har gått mellom 79.000 og 94.000 kilometer og er mellom fem og tre år gamle. Dermed burde de ikke by på alt for mye problemer og utgifter de første årene.

Se de beste tre år gamle bruktbilene her.

Se de beste fem år gamle bruktbilene her.

Toyota Verso

Den første bilen vi plukker frem er Toyota Corolla Verso. Toyota er trolig det merket som scorer best jevnt over i diverse kvalitetsundersøkelser og det pleier å gjelde de fleste modeller. Det er derfor all grunn til å tro at også denne bilen vil gi deg lite problemer. For øvrig har den mange gode egenskaper utover kvaliteten, ikke minst plassutnyttelsen.

Vårt eksempel er fra 2005 og har gått 79.000 kilometer, ikke all verdens med andre ord. I følge selger skal bilen være i god stand og den kommer rett fra service. Bilen er utstyrt med en passende dieselmotor på 2,0 liter og 116 hestekrefter. Annonsen kan du se hos finn.no her.

Artikkelen fortsetter under annonsenVolkswagen Touran


Touran har vært blant de dominerende fleksibilene i Norge de senere årene og vi tar den med her også. Grunnen til det er for det første at den er en gjennomført og god bil og for det andre at den gjorde det usedvanlig sterkt i Bilprovningens lister i år. Både som tre og fem år gammel bruktbil var den blant de mest feilfrie bilene, spesielt dersom man tok i betraktning den ganske høye kjørelengden på bilene.

Vår eksempelbil er en 2006-modell med 80.000 kilometer på telleren. Bilen skal i følge selger være i fin stand og er ustyrt med den kjente dieselmotoren 1.9 TDI. Sjekk annonsen her.

Opel Zafira

Den siste bilen vi tar med er Opel Zafira. Dette var en av de tidligere kompakte syvseterne på det europeiske markedet og for opptil 200.000 kroner får du generasjon nummer to som kom i 2005. Også denne varianten av Zafira gjør det sterkt på Bilprovningens feilstatistikk, riktignok da med bensinmotor.

Vårt eksempel har dieselmotor og 120 hestekrefter. Den har gått 94.000 kilometer og er av årsmodell 2007. Også dette skal være en godt ivaretatt bil, i følge eier. Se annonsen her.