Tre bilprodusenter som endrer verden

Så er de kåret, selskapene som gjør mest for å gjøre kloden til et bedre sted.

<b>MIRAI:</b> Mirai betyr fremtid, og Toyota mener den representerer en teknologi som gjør verden bedre. Det mener Fortune også.  Foto: TOYOTA
MIRAI: Mirai betyr fremtid, og Toyota mener den representerer en teknologi som gjør verden bedre. Det mener Fortune også. Foto: TOYOTA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For ikke lenge siden kunne vi melde at Tesla ble kåret til verdens mest innovative firma, uansett bransje.

Nå har Fortune kåret de 50 selskapene i verden som har størst innflytelse med tanke på å endre verden over tid.

I år er første gang Fortune lager denne listen, som vi må forvente heretter lanseres årlig. På denne listen finner vi kun tre selskaper som hører til i bilbransjen.

Lang og tro tjeneste

Blant alle selskaper og bransjer er Toyota listet på en tredjeplass.

Begrunnelsen for dette er den innsats Toyota har gjort for å brøyte vei for hybridteknologien, og den besparelse av CO2-utslippet dette har medført.

Introduksjon av hydrogenteknologien er også lagt til grunn, som en slags arvtaker for hybridteknologien som snart har blitt serieprodusert i 20 år.

Flere satser på hydrogen

Kinesiske batterier

Den andre produsenten som dekker bil og transport på listen er kinesiske BYD, som betyr Build Your Dreams. De havnet på en respektabel 15. plass.

Selskapet er svært store på batterier, og har gjort det til stor industri å lage batteridrevne busser som holder koken en hel dag, bare på strøm.

BYD skal i inneværende år selge 6.000 busser i år i Kina, og skal utvide i USA med en ny fabrikk i California, melder Fortune.

Bilen vi aldri så noe til

KRAFTPLUGG: Ford høster heder og ære fordi de har byttet til aluminiumskarosseri på sin nye F-150 pickup.  Foto: FORD
KRAFTPLUGG: Ford høster heder og ære fordi de har byttet til aluminiumskarosseri på sin nye F-150 pickup. Foto: FORD Vis mer


Hylles for aluminium

På 42. plass finner vi Ford, og det med en noe uventet begrunnelse. Den er at Ford nå, etter mer enn 30 år, skal endre fra stålkarosseri til aluminium på deres storselger Ford F150 pickup. Ja, du leste riktig.

Dette skal altså være den 42. beste begrunnelsen til at et selskap virkelig er med på å endre verden.

Byttet fra stål til aluminium reduserer naturligvis vekten på bilen betraktelig, og når vi vet at bilen har vært den mestselgende bilen i USA i mer enn 30 år, så snakker vi ikke små mengder. Men verdens 42. beste gjerning for å endre verden? Du verden!

Ford Mondeo kommer som hybrid

På toppen troner Vodafone og Safaricom øverst, etterfulgt av Google på andre plass, og nevnte Toyota på tredje.

Hele listen finner du her.