Trafikkmeldinger rett i lomma

At du kan finne trafikkmeldinger på internett eller høre dem på radio er en ting - nå kan du også få trafikkmeldinger rett i lomma. DinSide har testet tjenesten.

Den 15. november lanserte NetCom tjenesten - som foreløpig bare er tilgjengelig for NetComs egne abonnenter. Vi har testet systemet i litt over en måned, siden prøvedriften startet.

Trafikkmeldingene kommer fra Radio1, og er de samme som legges ut på Radio1's internettsite. Klikk her for å lese de siste trafikkmeldingene fra Radio1.

Klikk her for å gå rett til våre testresultater av NetComs trafikktjeneste

Luftig samarbeid

Det er Radio1's trafikkhelikopter - som vi hadde en reportasje om 24. nov., som sjekker Oslo-trafikken. I tillegg kommer det inn flere hundre tips hver eneste dag, som samles av trafikkdesken hos Radio1. Her distribueres meldingene - noen går bare inn til studio og programleder, andre kommer ingen vei i det hele tatt, mens andre igjen blir videresendt til NetComs beskjedsentral.

For å motta trafikkmeldinger på din telefon har du to alternativer. Skal du sjekke trafikken bare sporadisk, kan du sende en tekstmeldingmelding til "telefonnummer" 1999 som inneholder et av kodeordene i listen nedenfor:


OSLV Hovedveier Oslo vest
OSLN Hovedveier Oslo nord
OSLS Hovedveier Oslo sør
OSLØ Hovedveier Oslo øst
OSLSENTR Oslo Sentrum
OSLE6S E6 Sør
OSLE6N E6 Nord mot Gardermoen
OSLE16 Hønefoss
OSLE18V E18 Vest
OSLE18S E18 Sør
OSLRV4 Trondheimsveien
OSLRV163 Østre Aker vei
OSLRV169 Bærumsveien
OSLR1 Ring 1 Ibsen Ringen
OSLR2 Ring 2 Kirkeveien
OSLR3 Ring 3 Store Ringvei
OSLGRINI Griniveien
OSLNESODD Nesoddveien
OSLSKI Skiveien
OSLSTRØMS Strømsveien
OSLSØRK Sørkedalsveien

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter et halvt minutts tid vil du få en oppdatert liste over de siste trafikkbegivenhetene på den veistrekningen du har valgt - eller du får meldingen "ingen spesielle hendelser" som da skal tyde på at trafikken flyter greit.

Dersom du ønsker å holde deg oppdatert over trafikken hver eneste dag, er et abonnement på trafikktjenesten å foretrekke. Dette koster kr. 50 pr. måned. For å registrere deg som abonnent, skal du ringe 920 00 320, og du får en grei innføring i hvordan du skal gå videre frem. Husk å ha listen over områdekoder foran deg.

Klikk her for å gå til vår test av NetComs trafikktjeneste