Trafikkflyt-informasjon endelig tilgjengelig hos Gule Sider

Fargekart skal hjelpe deg til å unngå køene.

<b>VISER TRAFIKKFLYT:</b> Gule Siders løsning gir deg et estimat av trafikkbelastningen i ditt nærområde - ved å zoome inn på kartet og studere fargene. Grønt betyr tilnærmet fri flyt, gult at det begynner å bli tett trafikkk, mens oransje indikerer at det er tett trafikk som begynner å gå saktere. Rødt betyr tett trafikk med risiko for forsinkelser. Foto: GULE SIDER
VISER TRAFIKKFLYT: Gule Siders løsning gir deg et estimat av trafikkbelastningen i ditt nærområde - ved å zoome inn på kartet og studere fargene. Grønt betyr tilnærmet fri flyt, gult at det begynner å bli tett trafikkk, mens oransje indikerer at det er tett trafikk som begynner å gå saktere. Rødt betyr tett trafikk med risiko for forsinkelser. Foto: GULE SIDERVis mer

Vil du unngå køer og forstyrrende veiarbeider når du er ute og kjører? Da blir det stadig mer informasjon direkte tilgjengelig for den som ønsker å planlegge turen bedre.

Statens Vegvesens hjemmesider, under Trafikkinformasjon, legges det jevnlig ut trafikkmeldinger, bilder fra webkamera plassert på strategiske steder og estimerte reisetider i kart. P4 har på sin side den kjente løsningen trafikkflyt.no.

Og allerede for 3 1/2 år siden lanserte Google Maps sin løsning, basert på innkommende signaler fra Google-brukere i trafikken.

Les også om trafikkinfo-appen Waze

Og nå gjør altså Gule Sider det samme.

Hva er nytt?

AKTUELL MED NY TRAFIKK-TJENESTE: Håvard Atle Skaug er leder for Gule Sider hos Eniro. Foto: ENIRO
AKTUELL MED NY TRAFIKK-TJENESTE: Håvard Atle Skaug er leder for Gule Sider hos Eniro. Foto: ENIRO Vis mer
TRAFIKK I SANNTID: Som utfyllende løsning kan man også benytte seg av bilder fra webkameraer som er satt ut på strategiske steder, som her langs E6 ved Djupdalen en fredag ettermiddag. Foto: STATENS VEGVESEN
TRAFIKK I SANNTID: Som utfyllende løsning kan man også benytte seg av bilder fra webkameraer som er satt ut på strategiske steder, som her langs E6 ved Djupdalen en fredag ettermiddag. Foto: STATENS VEGVESEN Vis mer- Mange av våre 1,5 millioner ukentlige brukere benytter Gule Sider til kartoppslag og kjøreplanlegging, så da var det naturlig for oss å supplere vårt lokale søk med fersk informasjon om trafikkforholdene, skryter produktsjef Gule Sider, Håvard Atle Skaug.

Les også: Farlig for fotgjengere i fotgjengerfelt.

Vegvesenet og TomTom

På gulesider.no er det nå mulig å aktivere to nye lag med informasjon på kartet:

  • Trafikkmeldinger, som viser meldinger fra Statens Vegvesen om ulykker og veiarbeid. Meldingene vises som ikoner på kartet og ved å klikke på ikonet får man ytterligere detaljer om trafikkmeldingen, og hvor lenge den forventes å være gjeldende.
  • Trafikkflyt, som viser den aktuelle trafikkbelastningen på veiene med en fargeskala: Grønn = står for fritt flytende trafikk. Gult betyr at det begynner å bli tett trafikk. Oransje indikerer at det er tett trafikk som begynner å gå saktere. Rødt betyr tett trafikk med risiko for forsinkelser.
Trafikkinformasjonen oppdateres i gjennomsnitt hvert tredje minutt. Informasjon om trafikkflyt kan man også finne i Gule Sider sin mobil-app.

Også Facebook og Twitter brukes som kilde til trafikkinformasjon.

- Kun et førsteinntrykk

Selv om førsteinntrykket ser bra ut, gjør vi oppmerksom på at vi ikke har fått prøvd den nye tjenesten i noen særlig utstrekning. Hvor pålitelig, presist og raskt den fungerer i praksis er altså for tidlig å si, men har du egne erfaringer hører vi gjerne fra deg i debatten under.