Trådløst i hele bilen

Audi A8 er allerede proppfull av teknologi. Nå har den fått enda en kjekk finesse.

<B>UMULIG Å KJEDE SEG?</B> Som bildet åpenbart viser er Audi A8 et lite underholdningsmekka. Med trådløsruter og Internett er tilbudet nesten komplett. Foto: Audi
UMULIG Å KJEDE SEG? Som bildet åpenbart viser er Audi A8 et lite underholdningsmekka. Med trådløsruter og Internett er tilbudet nesten komplett. Foto: Audi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når en først skal bevege seg rundt i den nesten to tonn tunge luksusflåten som er Audi A8, skjer det gjerne med en sjåfør i forsetet. Da er det grenser for hvor oppfinnsom en kan være som passasjer for å få tida til å gå - du sitter tross alt i en, relativt sett, trang bil.

Audi vet at fravær fra Internettet over kortere eller lengre perioder kan skape ubehagelige abstinenssymptomer hos en del i overkant avhengige individer, og tilbyr derfor nå fabrikkinstallert trådløsnett som ekstrautstyr.

Dette skulle ifølge Audio være den første bilmodellen i verden hvor det altså er mulig å få installert en trådløsruter i kupeen. Ifølge Mercedes' norske importør, Bertel O. Steen, stemmer ikke det. S-klasse har hatt slik ruter helt siden desember i fjor.

Super 3G-hastighet

Trådløspunktet gir uansett opptil åtte personer muligheten til å knytte seg til nettet samtidig, mot S-klasses tre. Wlan-modulen bruker mobilnettet og såkalt super-3G (HSDPA) for å levere trådløshastigheter mot Internett på maksimalt 7.2Mbit i sekundet, hastigheter som i praksis vil variere med dekningsgraden til din mobiloperatør.

Statsoverhoder og politikere er ikke ukjent med A8, og det er derfor nødvendig at trådløsnettet er sikret. Audi tilbyr kryptering i form av WPA2, slik at nettforbindelsen ikke kan brukes av andre enn dem som sitter i bilen.

Farbe: Eissilber Foto: Audi
Farbe: Eissilber Foto: Audi
Foto: Audi
Farbe: Impala beige Foto: Audi
Farbe: Impala beige Foto: Audi
UMULIG Å KJEDE SEG? Som bildet åpenbart viser er Audi A8 et lite underholdningsmekka. Med trådløsruter og Internett er tilbudet nesten komplett. Foto: Audi

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!)

Alt føreren eller eieren av bilen behøver gjøre for å aktivere dataforbindelsen er å sette et SIM-kort i A8s interne blåtanntelefon. Det er også mulig å bruke en mobil med blåtann for å opprette forbindelsen.

- Bra mottaker

Audi lover intet mindre enn "fremragende mottakerforhold" gjennom 3G-antennen plassert på taket, selv om de fleste som har brukt mobilnettet til å surfe på mens en er i bevegelse vet at det i seg selv ikke alltid er nok.

De norske prisene på A8 begynner forøvrig på 1.358.500 kroner. Prisen for Wlan-modulen er foreløpig ikke kjent, men når en først har bestemt seg for å legge nesten 1.4 millioner kroner på bordet vil det sannsynligvis ikke være den som velter kjøpet.