Aygo er Toyotas rimeligste modell, men ikke den minste Foto: Toyota
Aygo er Toyotas rimeligste modell, men ikke den minste Foto: ToyotaVis mer

Toyotas rimeligste fornyet

Toyota oppdaterer Aygo i tråd med merkets designspråk. I tillegg kommer en ECO-utgave som kryper under 100 gram CO2.

Nyheten kommer ikke overraskende kort tid etter at Peugeot gikk ut med sin oppdatering av 107, en nær slektning av Aygo. Men visse forskjeller er det mellom de to, først og fremst i frontdesignen. Her er Aygo nå mer i tråd med det som er blitt vist på Toyotas nyere modeller. En av de mest synlige endringene er LED-lysene helt nede ved frontspoileren.

Aygo er faktisk ikke Toyotas minste bil, den jobben tar IQ seg av.

Aygo er likevel den rimeligste og dermed i praksis innstegsmodellen. Aygo er også vesentlig mindre enn de tradisjonelle småbilene som blant annet Toyota har Yaris til å konkurrere med.

På innsiden

I interiøret er det nå nye fargekombinasjoner, ny finish på dashbordet og bedre muligheter for tilkobling av eksterne medieenheter via Bluetooth eller USB.

Foto: Toyota
Foto: Toyota
Foto: Toyota
Aygo er Toyotas rimeligste modell, men ikke den minste Foto: Toyota
Foto: Toyota
Foto: Toyota99 gram CO2

Motoren er den samme som før, en 1,0-liter med 68 hestekrefter og 93 newtonmeter. Den bruker i standardversjonen 0,44 liter per mil og slipper ut 102 gram CO2. En spesiell ECO-variant med et høyere tredjegir og ekstra lettrullende dekk klarer seg med 0,43 liter og 99 gram CO2. Du kan også velge en automatisert manuell girkasse ved navn Multimode. Da stiger forbruk og utslipp til 0,45 liter og 104 gram CO2. Da får du også girhendler på rattet, og ingen kløtsjpedal.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bedre komfort

Støynivået fra motoren skal være redusert takket være bedre støyisolering av panseret, samt en revidert kløtsj. Også fjæringskomforten skal være forbedret, takket være en justering av støtdemperne foran og bak.

Aygo i oppdatert utgave skal lanseres til våren. Toyota har ennå ikke gått ut med priser, men ikke forvent store endringer fra dagens utgave som begynner på 120.000 kroner.