Toyotas "Mini-RAV4" til Norge som Daihatsu

Den ser ut som en noe forminsket RAV-4 og den er ikke lengre enn de lengste småbilene, selv om den har akselavstand som en Golf. Vi kan vente å få se den under navnet Terios om noen måneder.

Toyotas "Mini-RAV4" til Norge som Daihatsu

  1. Store bilder!


I forhold til utgående Daihatsu Terios, som vi testet for ikke så veldig lenge siden, er dette en klart større bil. Den ser også mer voksen ut designmessig, og slektskapet til storebror RAV4 er ubenektelig.

Be-Go blir Terios

Vi så bilen i Frankfurt i september, dengang presentert som "konsept" ved navn D-compact 4x4, men det var helt tydelig en bil som nærmet seg produksjon. Nå blir bilen lansert i Japan, både av Toyota - med modellnavnet Rush - og av Daihatsu - navn: Be-Go, hvilket visstnok skal henvise til at eksistens får mening gjennom aksjon. For det europeiske markedet vil det kjente modellnavnet Terios bli tatt i bruk igjen.


Ikke som Toyota

Toyotas beskjed om at denne modellen ikke ville bli solgt utenfor Asia er blitt klart tilbakevist av den norske Daihatsu-importøren. De vil nemlig ta inn nykommeren som etterfølgeren til dagens Terios, som er en billig og trang småbil av en mini-SUV. Nye Terios vil ha vokst betraktelig og egentlig ha blitt en annen og mer moderne type bil. Målene er 399,5 centimeter i lengden, 169,5 centimeter i bredden, høyden er 170 centimeter og akselavstanden 258 centimeter. Det er interessant å notere at lengde og akselavstand begge er temmelig nøyaktig de samme som på nye Renault Clio, altså en av de nye "store" småbilene. 258 centimeter er forøvrig akselavstanden til VW Golf også. Produsenten hevder at det skal være tilstrekkelig med plass til fire voksne tross de beskjedne ytre mål.

Vi vil komme nærmere tilbake med priser og spesifikasjoner når tiden for lansering av denne SUVen av en ny "sub-kompakt"-type her i landet nærmer seg.

  • Store bilder finner du her.