Toyotas kompakt-SUV for byjungelen: Urban Cruiser

Toyota akter å lansere en kompakt SUV, en liten bil hovedsaklig for byen men med SUVens røffe trekk. Urban Cruiser Concept er et forslag til designløsninger for et slikt produkt myntet på byenes individualister.

Toyotas kompakt-SUV for byjungelen: Urban Cruiser

  1. Store bilder!


Det er Toyotas europeiske styling-senter i Syd-Frankrike, ED2, som står bak denne modellen som er en designprototyp for å teste ut publikums reaksjoner forut for utviklingen av den fremtidige modellen.

Urbane individualister

Det er sjefsdesigner Elvio d'Aprile som er ansvarlig for Urban Cruiser. Han har fartstid fra både Porsche og Pininfarina selv om det virker fjernt når man ser hans hittil viktigste bidrag for Toyota: Corolla Verso. "Typiske kunder i mini-SUV-segmentet er urbane individualister," hevder han. "De vil ha en røft utseende men kompakt bil og ønsker å peke seg ut i, og heve seg over, mengden." Resultatet av denne tankegangen for Toyotas vedkommende er altså dette konseptet på en bil som visstnok skal gi disse byboende individualister muligheten til å uttrykke sin personlighet.

Form og funksjon


Designen er en videreøring av, men også en variasjon over, SUV-tradisjonen hos Toyota - fra Land Cruiser og Hilux til RAV4. Her er den overført til bybilenes verden, og målsetningen har vært å la form og funksjon gå hånd i hånd. Konseptbilen tar i bruk et trapesoid designtema som gjenfinnes i frontstøtfanger, grill og lavere dørpaneler. Den trapesoide formen på sidevinduet finnes igjen på flere Toyota-modeller: Aygo, Corolla, RAV4 og andre. Markante hjulbuer understreker bilens røffe fremtoning (form) samtidig som en lang akselavstand hjelper med å utnytte innvendig plass (funksjon).

Interiøret er en kreasjon av en koreansk designer som har latt seg inspirere av moderne møbeldesign. En viss lett eleganse samt bruken av lys har som formål å øke følelsen av romslighet. Et originalt trekk er navigasjonsskjermen som er ett med senterkonsollen.

Dete er sannsynlig at Toyota vil studere de reaksjoner som er kommet i etterkant av presentasjonen av Urban Cruiser før de tar neste steg på veien mot en produksjonsmodell.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Toyota-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder