Toyota viser muskler

Den japanske giganten, som har et temmelig differensiert internasjonalt modellspekter, lanserer en ny versjon, med kompressormatet V6-motor, av den australsk-produserte sedanen Aurion. Vi har data og bilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toyota-fans i Norge blir relativt sultefôret når det gjelder modellutvalg når man ser på hva merket faktisk kan tilby (Se vår tidligere artikkel "Toyotas utrolige verden" - lenke nederst).

For eksempel er ikke nyeste generasjon av storbilen Toyota Camry tilgjengelig hos oss - mens den er toppselger i USA. Aurion sedan, som selges i Australia, har et ganske nært slektskap til Camry, men har et ganske annerledes oppsyn. Bilen etterfølger Toyota Avalon og er på størrelse med en BMW 5-serie.

Sportslig Toyota

Modellen vi ser her er en helt nyutviklet sportslig versjon som kommer i to utgaver med mer eller mindre spenstig styling, blant annet spesielle 19-tommers alufelger og en diskutabel "leppe" i nederkant av fronten.

"AMG" fra Toyota

image: Toyota viser muskler

Toyota viser muskler

  1. Store bilder!
image: Toyota viser muskler


TRD er en avdeling av Toyota som jobber med å ta frem sportsligere versjoner av standardmodellene. Det interessante med den nye Aurion V6 Supercharged er at den er den første offisielle Toyota med TRD-logoet, en analogi til BMWs M og Mercedes' AMG.

Kompressor

Resultatet av bearbeidelsen er en av tidenes heftigste forhjulsdrevne biler: Med en Eaton-kompressor er effekten på V6-motoren som har et slagvolum på 3,5 liter, skremt opp i 323 hestekrefter. Overladingen gir en solid trekkraft: 300 newtonmeter er tilgjengelige fra 1.250 omdreininger helt opp til rødmerkingen, mens maks dreiemoment, 400 Nm, dukker opp ved 4.000 o/min. Kompressoren er utviklet av TRD og Harrop Engineering.

Rask i avtrekket

Sett i lys av at Aurion TRD er en relativt tung bil er for så vidt 0-100 på 6,1 sekunder en bra verdi; mer imponerende er "quarter mile" (ca. 400 meter) med stående start på 14,2 sekunder. Bilen er forøvrig utstyrt med en sekstrinns automatkasse.

I Australia ligger prisene på Aurion-verstingen mellom 250 og 300.000 kroner avhengig av utstyrsnivå.

  • Store bilder finner du her!
  • Her kan du lese mer om Toyotas utrolige verden og merkets utallige modeller! (Artikkel fra 2005 men fortsatt relevant).
  • Her finner du mer Toyota-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder