Toyota Verso: en mer fleksibel Yaris

Vi fikk et hint allerede på den europeiske introduksjonen av Toyotas nye småbil Yaris om at Toyota hadde underveis en enda mer fleksibel variant av bilen. Navnet er Verso, og bilen vises i Geneve.

Du kan lese mer om Toyota Yaris ved å følge denne lenken. Det er bare drøyt 2 uker siden bilen ble vist for europeisk presse, og allerede da kunne visepresidenten i Toyota Europe -- Juan-Jose Diaz-Ruiz -- med et lurt smil rundt munnen avsløre at Toyota skulle vise et "fleksibelt" konsept basert på Yaris-plattformen.

"Denne bilen viser at Yaris ikke bare er en viktig ny bil, men begynnelsen på en helt ny generasjon biler i det viktige småbil-segmentet", sier Diaz-Ruiz i en pressemelding.

Toyota Verso: en mer fleksibel Yaris

  1. Stort bilde av Toyota Verso

At bilen er laget på Yaris-plattform er åpenbart, og vi skulle ikke bli særlig overrasket om bilen snart er klar for samlebåndet.

Verson er en liten "flerbruksbil", der baksetene blant annet kan foldes ned i gulvet slik at man får et flatt bagasjerom - akkurat dette er noe av det vi savnet i Yaris, selv om Yaris også er en praktisk bil. Flere detaljer om bilen kommer vi tilbake til.