Toyota: Tøff RAV, vennlig Previa

GENÈVE (DinSide Bil): Toyota hadde forpremiere på 2 biler på "dagen før dagen". Og det må til, for etter planen skal Toyota vise 3 - 5 konsepter og produksjonsbiler/motorer før utstillingen er omme.

Toyota: Tøff RAV, vennlig Previa

Av Jan Harry Svendsen og Henning Sund


Den nye, og litt tøffere utgaven av Rav 4 kommer til Norge i august/september i år, og lanseres smatidig som 3-og 5-dørs. Den norske importøren legger kraftig på prisen, for en 5-dørs Rav 4 med 2-liters motor og firehjulstrekk må du betale rett under 300.000 kroner mot dagens modell som koster 274.000 kroner.

Likevel -- da får du en bil som er vesentlig forskjellig fra dagens modell, med blant annet en ny 2-liters VVTi-motor som yter 150 hk (mot dagens 128 hk). Rav 4 har også lagt seg ut i lengde, bredde og høyde med henholdsvis 12, 3,5 og 5,5 cm. For komplette tekniske data, se egen tabell under lenken "Tekniske data Rav 4".

Du kan lese mer om Rav4 og se de offisielle pressebildene på denne lenken.

Normalisert Previa

Flerbruksbilen Toyota Previa har ligget helt død her i Norge i flere år, og registreringstallene er helt marginale for den utradisjonelle flerbruksbilen fra Toyota. Nå har Toyota laget en ny versjon av bilen -- eden ligner adskillig mer på andre biler vi har sett fra andre produsenter, men har nok mer livets rett enn den gamle modellen med midtmotor og sære løsninger.

Nye Previa er like lang som den gamle modellen, men den er litt lavere og smalere. Like fullt kan den utstyres med 6, 7 eller 8 sitteplasser, avhengig av om man vil ha enkeltseter (6 eller 7 sitteplasser) eller om man vil ha en benk i 3 sitterad (som gir 8 sitteplasser, men mindre fleksibilitet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Previa får en helt ny 2,4-liters VVTi-motor som yter 157 hk/225 Nm, og vil leveres med 5-trinns manuell girkasse eller en helt ny 4-trinns automatkasse. (For komplette tekniske data, klikk på lenken "Tekniske data Previa" under bildet av bilen.

På Genève-utstillingen får vi vite av den norske importøren at bilen kommer til Norge i mai, og den også vil selges som varebil. Det vil senere komme en dieselmotor til Previa, uten at det foreløpig er kjent hva slags slagvolum/ytelse denne får. Som personbil vil Previa 2,4 med "topp spesifikasjoner" koste rundt 470.000 kroner.

Tilbake til Genève-oversikten