Toyota tilbakekaller Lexus

38 norske biler av typen Lexus GS og LS tilbakekalles for sjekk av motorene.

Lexus GS, som sammen med storebror LS kalles tibake grunnet en motorfeil
Lexus GS, som sammen med storebror LS kalles tibake grunnet en motorfeil Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilbakekallingen gjelder biler som er produsert mellom 2006 og 2008. I Europa er totalt 15.000 biler omfattet, men Toyotas informasjonssjef Espen Olsen understreker at det kun er rapportert 10 tilfeller med faktiske problemer i Europa, og ingen i Norge.

Feilen dreier seg om en svakhet i ventilfjærene på enkelte V6- og V8-motorer i luksusbilene GS og LS. I verste fall og i sjeldne tilfeller kan motorene stoppe, men mer vanlig er ulyder og ujevn tomgang.

- Vi beklager selvfølgelig de ulempene tilbakekallingen medfører for de involverte kundene som vil bli kontaktet snarest. Toyota har ikke registrert dette fenomenet i Norge, og normalt ville kunden få et forvarsel gjennom unormale lyder og vibrasjoner fra motoren, sier informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge.

Trøblete tid

Tilbakekalling kommer etter at ting begynner å normalisere seg for Toyota etter flere tilbakekallingsaksjoner den siste tiden og massiv pressedekning. Men denne gangen er karakteren på feilen langt mindre alvorlig enn tidligere, og det er første gang premiummerket Lexus rammes her i Norge.

På det japanske markedet er også Toyota Crown rammet, men den selges ikke i Norge eller Europa for øvrig.

Lexus GS, som sammen med storebror LS kalles tibake grunnet en motorfeil
LS
LS
GS