Toyota tilbakekaller 26.000 norske biler

Toyota Norge vil i nærmeste fremtid innkalle samtlige Yaris og Yaris Verso av årgangene 1999 til 2004.

Toyota tar ingen sjanser når det gjelder sitt kvalitetsrykte. Etter å ha oppdaget forekomst av rust i et "par-tre" Yaris-gulv innkaller derfor den norske importøren hele den aktuelle bestanden til kontroll. Rustbeskyttelsen av Yaris-gulvet ble revidert i 2005, noe som betyr at det "bare" er 1999-, 2000-, 2001-, 2002-, 2003- og 2004-modellene som vil bli kontrollert. Men fordi Toyota selger så mange biler her i landet, snakker vi likevel om nesten 26.000 biler (15.494 Yaris, 10.245 Yaris Verso).

Nordisk problemstilling

Etter det vi forstår, snakker vi her om en vinter-problemstilling. Rust-kontrollen vil nemlig kun bli gjennomført i Norge, Sverige og Finland, selv om det er solgt flere hundre tusen tilsvarende Yaris og Yaris Verso i andre europeiske land.

Snø og slaps

Toyota Yaris
Toyota Yaris Vis mer
Toyota Yaris Verso
Toyota Yaris Verso Vis mer


Rustproblemet, som skal ha blitt observert i noen få tilfeller, skal ha sin bakgrunn i at snø, slaps og is - ofte med innslag av veisalt - har blitt dratt inn i bilene. Når dette har smeltet, har vann rent ned i gulvteppene, der det i enkelte tilfeller har blitt liggende lenge nok til å starte en rustprosess i stålgulvet. Sistnevnte har åpenbart ikke hatt god nok rustbeskyttelse til å motstå rustdannelse når slike forhold har fått råde over en lengre periode.

Kostnadsfritt

Kontrollen vil foregå ved at Toyota-verkstedene kontrollerer tilstanden under gulvteppene, eventuelt utbedrer og setter stålgulvet inn med et rustbeskyttende middel. Kontroll og eventuelle utbedringer vil foregå kostnadsfritt for kunden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her finner du mer Toyota-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder