Muligens er det iQ som skal vises som elbil i konseptform
Muligens er det iQ som skal vises som elbil i konseptformVis mer

Toyota skal vise elbil

Toyota skal vise et elbil-konsept på Detroit-utstillingen like over nyttår.

Toyotas viktigste nyhet på Detroit-utstillingen er utvilsomt nye Prius. Den suksessrike hybridbilen kommer nå i tredje generasjon. Forventningene er høye og CO2-utslippene skal etter sigende ligge under 100 gram med god margin. Samtidig blir fartsressursene trolig bedre, med en kraftigere bensinmotor som primær drivkilde.

El-drevet

Men det kommer mer. Allerede i sommer kunne vi melde at Toyota trolig ville vise en miljøbil i tillegg til Prius, noe vi den gang antok å være nok en hybridbil. Det er fortsatt mulig, men Toyota avslører nå at det dreier seg om et strømdrevet kjøretøy. Hvorvidt vi snakker om en ren elbil eller en plugin-hybrid, vites ikke.

IQ?

To alternativer peker seg ut som de mest sannsynlige. For det første kan det dreie seg om en elektrisk drevet versjon av den nye minibilen iQ. For det andre kan det dreie seg om en plugin-versjon av Prius. Et tredje alternativ kan være at det dreier seg om en helt ny bil, i konseptversjon.

Toyota skal vise elbil


Vi vurderer imidlertid det første alternativet som mest sannsynlig. IQ virker å være godt tilpasset elektrisk drift og det har sjelden vært et bedre tidspunkt for å vise nettopp en elektrisk bybil enn nå. At Toyota ikke har maktet å avkrefte all spekulasjonen rundt dette, tyder også på at det er iQ som spiller hovedrollen her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Plugin-Prius?

Alternativ to virker mindre sannsynlig da man neppe ønsker å ta glansen fra den vanlige produksjonsferdige versjonen av Prius. Ved å vise en mer miljøvennlig og fremtidsrettet konseptversjon, ville vanlige Prius muligens fremstått noe mer konvensjonell. Toyota vil nok derfor vente en liten stund før man viser videre tanker om Prius.

Les prøvekjøring av iQ her.

At man skal vise en konseptbil uavhengig av andre modeller virker også lite trolig all den tid noe slikt ikke har vært fanget opp i internasjonal presse i det hele tatt.

Fasiten over nyttår

Fasiten får vi når det nærmer seg åpning av den store bilutstillingen i Detroit 11. januar. Messen vil denne gangen utvilsomt være preget av krisen som rammer bilindustrien i disse dager, i særdeleshet den amerikanske.